10.10.2019, 14:50 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Ny udekamp til U17

Skal minimere opspilsfejl mod et FCK hold, der ikke lukker mange mål ind

For første gang i sæsonen måtte FCM U17 i lørdags gå fra banen med et nederlag i bagagen. Udekampen mod Lyngby blev tabt med 4-3, og dermed lagde De Kongeblå sig alene i spidsen for U17 Ligaen.

 

Trods pointtabet var Claus Therkildsen dog overordnet godt tilfreds med sine spilleres præstation:

 

- Ja, det er jeg. Vores udtryk og energiniveau var som det skulle være. Vi skal dog være mere grundige med, hvor på banen vi sætter bolden på spil, for vi blev ramt efter nogle boldtab inde på banens midte, og det vil FCK også prøve at lukrere på på lørdag, udtaler han.

 

De københavnske værter er karakteriseret ved en stærk defensiv - FCK har således blot lukket fire mål ind i sæsonen, og det matches kun af FC Nordsjælland.

 

- Det kan godt blive en kamp med en del omstillinger, men jeg forventer det bliver en betydeligt mere kontrolleret kamp end mod Lyngby. FCK vil vente på os, forsøge at få os ind i nogle blindgyder og så slå til den anden vej. Så for os gælder det om ikke at spille derhen, hvor de vil have os til, men i stedet flytte bolden rundt med tålmodighed, udnytte banens bredde og trække dem ud af deres gode organisation, opridser Therkildsen.

 

For FCK's vedkommende er der gået fire uger siden den seneste kamp. Her slog de komfortabelt AaB med 4-0, og på hjemmebane har københavnerne blot lukket et mål ind i tre kampe.

 

Med det in mente er der brug for alle mand i FCM-truppen. Både midtbanespilleren Oscar Fraulo og wingback Jakob Leerhøj Larsen måtte udgå skadede imod Lyngby, og især for Fraulos vedkommende var der frygt for at han skulle have pådraget sig en længerevarende skade.

 

Heldigvis slap begge spillere med mindre knubs, og de er således begge i spil til startopstillingen imod FCK.

 

Grundet landskampspausen er det kun U17-holdet, der er i aktion i indeværende weekend. Der er kampstart på KB's anlæg lørdag kl. 15.15, og kampen afvikles på kunstgræs.