14.02.2018, 13:06 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Nye ansigter og fokus på defensiven

Sådan er de hidtidige opstartskampe forløbet for U-holdene

Mens Superligaholdet allerede er i fuld sving, ligger forårsdebuten endnu ti dage ude i fremtiden for de to Akademi-hold. De møder på lørdag Brøndby i en generalprøve, før foråret skydes i gang med to ligakampe i Randers d. 24/2.

FCM U19 tabte i lørdags 4-0 til ligarivalerne fra FCK. Om den kamp udtaler cheftræner Kenneth Andersen:

”En fortjent FCK sejr, efter en kamp, der var mere lige, end cifrene antyder. I vores sidste ligamøde (2-0 sejr til FCM, red.) overraskede vi dem, ved at spille 3-4-3 – samme opstilling som Superligaholdet – og det var de anderledes godt indstillede på denne gang. Så det er et konstant skakspil, hvor vi nu skal have fundet ud af, hvordan vi imødegår deres modtræk”.

FCK U19 havde før kampen mødt to 1. divisionshold og et 2. divisionshold, ligesom de havde haft syv spillere med på Superligaholdets træningslejr, og man kunne godt mærke, at de var blevet matchet hårdere end os. Ligesom i de hidtidige opstartskampe fordelte vi spilletiden, så alle truppens spillere fik minutter i benene”.

FCM’s cheftræner fortæller endvidere, at der er enighed om, at U19-holdet, trods en førsteplads i tabellen, gav for mange chancer væk i efteråret. Derfor er det først og fremmest den defensive del af spillet, der er blevet arbejdet med siden spillerne vendte tilbage fra juleferien.

Truppen er for nyligt blevet udvidet med 17-årige Oliver Olsen, der er blevet købt af Esbjerg. Kenneth Andersen beskriver nytilgangen som en hurtig, gennembrudsstærk wingback, der slår gode indlæg, og som nu skal lægge på sit forsvarsspil.

Resultater i opstartskampene:
FCM U19 – SønderjyskE U19 7-2 (Ikast)
FCM U19 – Sandefjord U19 13-2 (Ikast)
FCK U19 – FCM U19 4-0 (KB’s anlæg)

Lutter sejre for U17
Ligesom U19 krydsede FCM U17 i weekenden klinger med FCK, og her blev det til en 5-4 sejr til det yngste Akademihold:

”Vi står i den gode situation, at vi næsten ingen skader har, og derfor spillede vi tre ”halvlege” a’ 30 minutter. Den første endte målløs, men her var FCK bedst. De kom ud i et aggressivt pres, som gjorde, at vi havde svært ved at spille bolden op nedefra eget forsvar”, fortalte A+ træner René Andersen

”I anden halvleg får vi spillet nogle gode bolde ned bag FCK’s bagkæde, og efter otte minutter fører vi 4-0. FCK har lidt et blackout her, for ellers er det en meget tæt kamp, og de får reduceret til sidst i halvlegen, og i igen i starten af tredje omgang. Herefter øger vi til 5-2 og mod slutningen får de så reduceret to gange til slutresultatet.”

Også hos U17 er truppen blevet udvidet siden efteråret, og her er der kommet et mere internationalt præg. Finske Pyry Hannola har fået sin spilletilladelse, og det samme har nytilkomne Erik Burai fra Ungarn – De to nytilgange får følgende kommentarer med fra René Andersen:

”Pyry agerer spilfordeler på den centrale midtbane. Han er boldsikker og har en høj pasningskvalitet, og med to mål i træningskampen imod Kiel fik han vist, at han også kan finde vej til nettet”.

”Erik er en hurtig, pågående angriber, der er dygtig til at bruge sin krop i duelspillet. Han brækkede et ribben i slutningen af 2017, og han er derfor lidt bagud på kondi i forhold til de andre. Han forstår engelsk, og er i gang med at lære at tale det”, fortæller A+-træneren om angriberen, der scorede sit første FCM-mål i kampen mod FCK.

Resultater i opstartskampene:
FCM U17 – SønderjyskE 2-1 (Ikast)
FCM U17 – Holstein Kiel U17 6-2 (Ikast)
FCK U17 – FCM U17 4-5 (KB’s anlæg)