31.05.2019, 11:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Nye cheftrænere udpeget på akademiet

Henrik Jensen bliver U19-cheftræner i FC Midtjylland, mens Claus Therkildsen overtager klubbens U17-mandskab

Akademiet har siden 2004 spillet en stor og afgørende rolle i FC Midtjylland, og derfor glæder det akademichef Flemming Broe, at cheftrænerne for U17- og U19-mandskabet er fundet for den kommende sæson.

Der bliver tale om en lille intern rokade, da nuværende U17-cheftræner Henrik Jensen overtager ansvaret for U19-holdet efter sommerferien, mens Claus Therkildsen forlader U19-holdet for at blive ny cheftræner for U17-mandskabet.

- På akademiet har kvalitet og kontinuitet altid været vigtige ingredienser, og kvalitet får vi masser af med Henrik og Claus. Jeg både håber og tror, at kontinuiteten også fastholdes, så vi har de to i klubben i mange år fremover, siger akademichef Flemming Broe.

Han er bevidst om, at det er store fodspor, der skal fyldes ud efter Kenneth Andersen og Svend Graversen, som nu er henholdsvis cheftræner og sportschef i FC Midtjylland, men Flemming Broe er helt tryg ved den nye træner-konstellation på akademiet.

- Vi laver denne rokade ud fra faglige, menneskelige og holistiske betragtninger, og Claus’ erfaring og profil passer perfekt til det, vi gerne vil med U17-spillerne, siger Flemming Broe, som også glæder sig til at se Henrik Jensen arbejde med de ældste ungdomsspillere i klubben.

- Henrik har på kort tid vist, at han passer godt ind i kulturen her i klubben, og ud fra Henriks kompetencer og karriereplan, så er det oplagt med ham i spidsen for vores bedste U19-spillere, siger akademichefen.

Flemming Broe ved, at talentudvikling i dag er en proces, som begynder tidligere end nogensinde, og derfor er det centralt med kvalitet på alle niveauer.

- Fordommen om, at de bedste trænere har de ældste årgange, lever ikke længere. Det er for længst overstået, for i dag indledes talentudviklingen meget tidligt. For os er det vigtigt, at vi finder de rigtige trænerprofiler til de enkelte årgange, og i forhold til U17 og U19 i FC Midtjylland, er det på plads nu, siger Flemming Broe.