02.10.2018, 13:24 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Kaj B. Kristensen - fo2oj1.dk

Nyt Youth League eventyr undervejs?

Akademiet tager onsdag aften imod irske Bohemians på MCH Arena

Det er nu tredje gang at FCM-talenterne får lov til at prøve kræfter med ”Ungdomsholdenes Champions League” og begge de to forudgående deltagelser har været yderst mindeværdige.

I 2015/16 slog FCM-talenterne først Saburtalo Tbilisi og Legia Warszawa ud inden man eliminerede Atletico Madrids talenter efter en højdramatisk 4-4 kamp, der måtte afgøres med en straffesparkskonkurrence, hvor Anders Hagelskjær – dengang netop tilbagevendt efter en lang skadespause - sendte FCM videre. Barcelona blev stopklodsen i næste runde – på hjemmebane vandt den spanske storklub med 3-1 på to mål i overtiden, og satte dermed et foreløbigt punktum for FCM’s Youth League-eskapader.

Allerede sæsonen efter kvalificerede FCM U19 sig dog på ny, og slog her de belgiske og spanske mesterhold – Anderlecht og Malaga – ud af turneringen inden man mødte Benficas talenter. Den kamp endte 1-1 og skulle igen afgøres på straffespark, men denne gang var marginalerne ikke med ulvene, der tabte ellevemeterduellen med 5-6.

Bohemians en ubekendt faktor
Fortidens bedrifter er dog netop det - fortid, når et nyt kuld FCM-talenter onsdag kl. 18.30 løber ind på banen mod irske Bohemian F.C. – en modstander som ulvene har kunnet finde ud af meget lidt om, erkender FCM-træner Kenneth Andersen:

- Vi har ikke kunnet finde noget videomateriale på deres U19-hold, så vores fokus kommer til at være på os selv, og hvad vi ønsker at gøre. Så bruger vi kampens indledning på at pejle os ind på, hvad det er for en type modstander, fortæller Andersen. Han fortæller, at Dublin-klubbens seniorhold spiller klassisk britisk 4-4-2-fodbold.

Der er gratis adgang til kampen, der afvikles på MCH Arena, og den omstændighed at kampen afvikles som var det en førsteholdskamp er også med til at hæve Youth League-kampene op på et andet niveau end møderne i den hjemlige liga:

- Det er jo derinde, U19-spillerne gerne skal ind og spille i fremtiden, og der er da noget over at spille på samme arena som førsteholdet. Så det er stort, også for os på træner- og ledersiden, bemærker Kenneth Andersen.

Der er returkamp på Dalymount Park i Dublin onsdag d. 24. oktober. Skulle FCM gå videre til næste runde, er det allerede afgjort, at modstanderen bliver vinderen af kampene mellem schweiziske Basel og skotske Hamilton Academical. FCM’s kamptrup offentliggøres tirsdag aften på her på hjemmesiden.

Det er desværre ikke muligt at live-streame opgøret, da det overlapper med spilletiderne i Champions League. Kampen bliver dog optaget og offentliggjort hurtigst muligt efter sidste Champions League-kamp er spillet.

Stadion åbner klokken 18.


Foto: Glade FCM'ere efter sejren over Atletico Madrid.