03.08.2019, 21:57 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Oberndorf Cup: U19 videre fra benhård pulje

Ulvene er klar til semifinalerne efter sejre over PSG og RB Leipzig samt remis mod Tottenham

U19 truppen deltagerer i disse dage i Oberndorf Cup i det sydlige Tyskland. Her er målet at få spillet holdet sammen til den kommende sæson, og det sker mod modstandere fra den øverste internationale hylde – FCM'erne kom således i pulje med Tottenham, Paris St. Germain og RB Leipzigs talenter.

Fredag eftermiddag blev turneringen så skudt i gang og det skete med et møde mellem PSG og FCM - og var der premierenerver, var FCM'erne hurtigst til at ryste dem af sig.

FC Midtjylland U19 – Paris St. Germain U19 2-0 (2-0)
11' 1-0 Mads Hansen
16' 2-0 Tobias Anker

U19 cheftræner Henrik Jensen: Jeg synes vi har haft en rigtig god opstart hjemme i Danmark, men man er altid spændt på hvordan holdet tager sig ud i kamp. Og det så godt ud - især i første halvleg, hvor vi har godt fat i PSG og også scorer to gange – først på et afrettet spark fra Mads Hansen og senere på en nedfaldsbold efter hjørnespark. PSG forcerer i anden halvleg og vi bliver trykket lidt for langt tilbage, men forsvarer os dygtigt.

Det var derfor med en god portion optimisme at de unge FCM'ere kunne gå til køjs, og holdet bar de gode takter med sig ind til lørdagens to kampe a 2 * 25 minutter.

FC Midtjylland U19 – RB Leipzig U19 1-0 (0-0)
49' 1-0 Mads Hansen

Henrik Jensen: Vores bedste puljekamp. Vi får sat tingene bedre sammen offensivt, samtidig med at vi bibeholder den stærke defensiv. Vi får annulleret et mål, men Mads Hansen scorer to minutter før tid, og sørger for at vi vinder en fortjent sejr. Vi har god kontrol med kampen undervejs, spiller klogt og får sluset Leipzig ind i nogle positioner, hvor det ikke bliver så farligt.

FC Midtjylland U19 – Tottenham Hotspurs U19 0-0

Henrik Jensen: Både Tottenham og vi var sikre på at gå videre inden vores indbyrdes møde. Måske derfor spiller begge hold friskt til, i den emst tempofyldte af de tre puljekampe. Det bliver et hektisk opgør, hvor vi på skift kører omstillinger på hinanden og der er nogle store åbne områder, både offensivt og defensivt. Til trods for det ender det 0-0 og Tottenham vinder puljen i kraft af en bedre målforskel.

I den anden pulje dystede Schalke og Freiburg fra værtsnationen med Liverpool og brasilianske Gremio. Det endte med puljesejr til Schalke, der også vandt turneringen sidste år, mens Liverpool snuppede den sidste plads i søndagens semifinaler:

Kl. 10.00: Schalke 04 U19 – FC Midtjylland U19
Kl. 11.05: Tottenham U19 – Liverpool U19

Henrik Jensen overværede Schalkes sidste puljekamp mod brasilianske Gremio, en kamp der endte med en 4-1 sejr til mandskabet fra Gelsenkirchen, og FCM-træneren beretter om en stærk modstander, der spiller tempofyldt og dynamisk fodbold. Vi følger naturligvis op på talenternes videre færd, ligesom semifinalekampene kan følges via liveticker på turneringens hjemmeside.