16.06.2016, 16:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Offensiv tekniker klar til Akademiet

Aleksandar Sojic tager turen fra FCM Elitefodboldskole til fodboldakademiet i Ikast efter sommerferien

Man skal gå efter sine drømme, og det er præcis, hvad 15-årige Aleksandar Sojic har gjort. For da han som U13-spiller skiftede til FCM Elitefodboldskole var målet at spille sig til en plads på Akademiet. Og det er nu sket.

- Det er en drøm. Det gik jeg efter 100 procent, siger Aleksandar Sojic, der er ny mand på fodboldakademiet i Ikast efter sommerferien.

- Det er jeg utrolig glad for. Det er første skridt. Der er lang vej endnu, så jeg vil blive ved med at kæmpe. Jeg vil gerne have min kontrakt forlænget og på landsholdet og senere få superligadebut, siger talentet.

Han gør sig på de offensive pladser, og selv fremhæver han sin teknik, sit spark og blik for spillet som nogle af sine spidskompetencer. Det falder i god tråd med de kvaliteter, som hans nuværende U15-træner ser hos ham.

- Sojic er en glad og udadvendt dreng, der med sit gode humør og smil på læben er en fantastisk holdkammerat. Udover sine menneskelige egenskaber har han stor lyst til træning og ikke mindst selvtræning, fortæller Bo Møller.

- Han har været en del skadet i sin U15-tid, men det har han håndteret på bedste vis, og jeg er ikke i tvivl om, at han er kommet styrket ud af den proces. Teknisk er han fremragende, og han har vel nok holdets bedste sparketeknik. Hans drible- og fintefærdigheder er i top, og han har efter en lang periode med at vokse igen fundet storformen, siger U15-træneren.

Aleksandar Sojic har fået sin fodboldopdragelse i FCM-samarbejdsklubben Engesvang Boldklub, inden han som U11-spiller skiftede til FCM-moderklubben Ikast FS, hvor han spillede i to år, inden han fik en plads på FCM Elitefodboldskole. Hele tiden med støtte fra familien.

- Jeg vil gerne takke min familie for at have støttet mig. De har brugt meget tid på mig og altid bakket mig op, og min far har kørt mig frem og tilbage. Jeg vil også gerne takke min storebror, der har hjulpet mig med selvtræning. Vi har spillet meget, og jeg har selvtrænet meget derhjemme. Det har både været i baghaven, hvor jeg har lavet dribleøvelser, og så har jeg trænet på banen i Engesvang.

- Støtten betyder meget. De har givet mig gejsten til at blive ved. Det er altid dejligt at have nogen på sidelinjen, som støtter en, siger Sojic, der også sender taknemmelige tanker til et par tidligere trænere.

- Jeg vil også gerne sende en tak til Peter Bejder og Kent Nielsen, som har haft en stor indflydelse på der, hvor jeg står i dag.

To gange har han været med til at vinde Brøndby Cup, ligesom han også var med øverst på skamlen i Kastrup Cup.

- Det var utrolig fedt. Så kunne man måle sig med de andre i ens årgang og se, hvordan det var på højeste plan, og så var det fedt at vinde over de andre store hold i Danmark.

Med opvæksten i Engesvang har han ofte taget turen til MCH Arena for at se FC Midtjyllands bedste mandskab. Nu skal han selv repræsentere klubben i U17 Ligaen i den kommende sæson.

- Det er stort. Det er noget, jeg har drømt. Man har set de professionelle på banen og ser op til dem og drømmer om selv at stå der en dag, siger Aleksandar Sojic.

Og måske bliver det en dag ham, der løber ind på banen på MCH Arena.

- Han har vindermentalitet og vinder-dna, som har bragt ham langt, og som har været med til at, at han er kommet igennem sine skadesperioder. Han er modgangspart, og det skal nok bringe ham langt. Samtidig er der ingen tvivl om, at han har et interessant potentiale teknisk og sparkemæssigt. siger akademichef Flemming Broe.