07.08.2019, 16:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Offensivt es klar til mere U17 Liga

Mikkel Tønnesen har mange kvaliteter – ikke mindst evnen til at lave mål

- Angriber.

Svaret falder uden tøven, da Mikkel Tønnesen bliver spurgt, hvilken type spiller han er, og det er da også de offensive kvaliteter, der har gjort, at 15-årige Tønnesen er en del af den kommende sæsons U17-hold.

Den unge frontløber har igennem alle ungdomsårene været en notorisk målscorer, og hvis navnet forekommer bekendt, er det måske fordi du har set hans spektakulære solomål mod Barcelona ved Crowne Plaza Cup i 2017.

Siden da har han leveret været mange stærke præstationer på FCM's Elitefodboldskole, og Tønnesen fik da også allerede sidste år debut for FCM U17.

Ser frem til at stå på egne ben
Så det lå i kortene, at Tønnesen skulle tilbydes en plads på Akademiet, men alligevel var glæden mærkbar, da den to-årige kontrakt var underskrevet:

- Det var en fantastisk følelse - ens fremtid faldt lige på plads der, og det er fedt at mærke, at klubben virkelig tror på en, fortæller Tønnesen, der også ser frem til at bo på Akademiet:

- Det kan måske lyde lidt sjovt, men jeg glæder mig til at vaske op, gøre rent og lave min egen mad. Tage ansvar for ens egen hverdag. Det skal man kunne, hvis man vil være professionel, udtaler Tønnesen, der også lige får flettet ind, at det er "ret fedt" at have en træningsbane ti meter fra hvor man bor.

Da han bliver bedt om at nævne sine stærke sider, peger Mikkel Tønnesen selv på sin evne til til at holde modstanderne væk og spille med ryggen mod modstandernes mål – samt afslutningerne med højrebenet.

Med sig på akademiet har angriberen dog også en ”to-do”-liste med områder, han gerne vil forbedre:

- Jeg skal udvikle mit svagere venstreben, og så skal jeg helt overordnet bygge på, så jeg bliver stærkere og hurtigere, fortæller han.

Akademichef Flemming Broe peger på flere af dem samme ting, men nævner samtidig at Tønnesen ofte scorer mål fra distancen, at han er fysisk stærk og vinder mange dueller i og omkring feltet, og at han har et veludviklet blik for spillets flow og mønstre.

Velkommen på Akademiet, Mikkel.