08.07.2020, 10:00 | Af: Magnus Monrad-Alexandersen | Foto: FC Midtjylland

Offensivt stillet midtbanespiller på kontrakt

15-årige Gustav Fraulo har i mandags sat sin underskrift på en akademikontrakt med FC Midtjylland, der binder ham til klubben de næste tre år

Det har været en travl tid for akademichef Flemming Broe det sidste halve år, hvor han har skulle være med i processen om, hvilke U15-spillere, der skulle have en kontrakt på akademiet og fortsætte i klubben. Men én af de spillere, der senest har skrevet under på en kontrakt er 15-årige Gustav Fraulo.

- Når man start med at tage fodbold lidt mere seriøst, så er en akademikontrakt en stor drøm. Og den drøm er nu gået i opfyldelse for mig. Min storebror (Oscar Fraulo, red.) har jeg tidligere set få tilbudt kontrakt, så det har været fedt for mig at opnå, siger den unge Gustav Fraulo, der glæder sig til at rykke fra Herning til Ikast:

- Det er et nyt skridt for mig. Det næste skridt har længe været at skulle tage fra banerne i Herning Fremad ud på akademiet i Ikast. Jeg tror jeg kommer til at udvikle mig yderligere, når jeg kommer derud.

Fraulo kom til FCM som U14-spiller, efter at være blevet hentet til klubben fra fynske OKS. Det var det første store skridt for ham i jagten på sin fodbolddrøm. Der var ikke mere at opnå i OKS, så da FCM tilbød sig, var han også klar til et skifte til Herning.

Når man ser ham på banen, beskriver han sig selv som en særligt dynamisk og energisk spiller, der gerne vil frem på banen. Selvom han er central midtbanespiller, er der flere gode offensive træk i ham, der gør, at han gerne vil frem på banen og vinde kampen.

En beskrivelse som akademichef Flemming Broe ser sig enig i.

- Gustav har en rigtig stor vindermentalitet. Han har også en god fysik, han er rigtig stærk og har potentiale til både at blive målscorer og oplægger, når han bevæger sig frem på banen. Han er også god til at reflektere over, hvor han kan forbedre sine evner, og det er en vigtig færdighed at besidde som fodboldspiller, fortæller akademichefen.

Nu drømmer Gustav Fraulo om at få lov til at udvikle sig yderligere i klubben.

- Jeg føler, at FCM er det bedste sted, man kan være i Danmark. Jeg synes det er fedt med alle de gode omgivelser, der er i klubben. Jeg glæder mig til at starte på efterskolen og akademiet. Der er så mange specialister og professionelle folk omkring én, som gerne vil hjælpe dig med at blive så god som muligt, forklarer Gustav Fraulo, der gerne ser sit næste store skridt i karrieren sm et skift til enten tysk eller hollandsk fodbold.

Gustav Fraulo og resten af U15-holdet har ikke spillet kampe siden marts. De fik dog lov til at afslutte U15-pokalturneringen, hvor de havde tre potentielle kampe tilbage. Efter en sejr i både kvart- og semifinale, endte de også med at vinde pokalfinalen 3-1 over Vejle.