16.05.2018, 13:57 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Også U17 til international talentturnering

Udviklingsperspektivet træder for en stund i baggrunden for FCM U17, der i pinsen deltager i Yokohama Cup i Tyskland.

Begge Akademiholdene drager i pinsen til Tyskland for at deltage i internationale talentturneringer, og mens U19 søger mod Ruhr-området og SPAX Cup, får FCM U17 en lidt længere tur, nemlig ned til Ostrach, der ligger ved foden af alperne, ca. 25 km. fra grænsen til henholdsvis Østrig og Schweiz.

Her er talentturneringen Yokohama Cup siden 1971 løbet af stablen over pinsen, og turneringen er gennem årene blevet frekventeret af fodboldkoryfæer som Mehmet Scholl, Sol Campbell, Kevin Kuranyi og Lukas Podolski.

Akademitræner Martin Mark ser frem til den internationale matchning, og fortæller, at det for FCM U17 i første omgang gælder om at være blandt de to hold, der går videre fra puljekampene.

Han siger desuden, at det bliver et FCM-hold, der kommer til at gå til kampene med et lidt andet mindset, end når de optræder i U17 Ligaen:

- Vi går altid på banen for at vinde, men når vi spiller i dagligdagen, træffer vi af og til nogle valg, der kan sætte resultatet på spil i kampene, simpelthen fordi vi vurderer, at de gavner spillernes udvikling på den lange bane. I Yokohama Cup kommer vi ikke til at gå på kompromis, og vi kommer til at gå 100 % efter at vinde kampene og nå langt i turneringen, udtaler Mark.

Yokohama Cup kan følges via turneringens hjemmeside – klik her.

Deltagere – otte hold:
EnBW Gruppe: FC Midtjylland, VfL Bochum, 1. FC Heidesheim, Bristol City
Schwäbische Zeitung Gruppe: Eintracht Frankfurt, FC Viktoria Pilzen, Sparta Prag, Zenit St. Petersborg

Program for puljekampene:
Lørdag kl. 12.30: FC Midtjylland – Bristol City
Lørdag kl. 16.30: 1. FC Heidesheim – FC Midtjylland
Søndag kl. 13.00: FC Midtjylland – VfL Bochum

Finale- og placeringskampe mandag.

Kampformat: 2 x 25 minutter, fri udskiftning under kampene.

Den foreløbige trup: Valdemar Birksø, Christopher Bobber – Noah Pagden, Anders Kaiser, Jens Emil Fjendsbo, Nick Douglas, Kristoffer Lund – Frederik Christensen, Hanus Sørensen, Mads Kristian Hansen, Pyry Hannola, Nils Vallotto – Aral Simsir, Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen, Erik Burai, Emil Sand, Tobias Damtoft