18.11.2016, 11:26 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

Optakt: Akademiet i kamp mod FCK

Der venter en topkamp mellem ubesejrede FCM U19 og FCK U19. U17-talenterne vil forsøge komme tilbage på sejrssporet

U19: To ubesejrede mandskaber i aktion
FCM U19 har et tæt og spændende kampprogram på både national og international plan. Senest deltog holdet ved de nordiske mesterskaber, hvor de fik en god start i gruppespillet med to sejre ud af to mulige. På onsdag gælder det afgørende slag i Youth League mod Málaga CF. Men inden da venter en vigtig topkamp mod FCK i U19-ligaen.

Hverken FCM eller FCK har tabt en kamp i ligaen denne sæson. Alligevel topper ulvene tabellen med 19 point i syv kampe. FCK placerer sig på en tredjeplads med 13 point på kontoen efter de første syv kampe. Pointforskellen skal findes i FCK’s første fire kampe som endte uafgjorte.

- Selvom vi ligger bedre pointmæssigt end FCK, så bliver det helt sikkert en topkamp, som vi skal ind at spille. Begge mandskaber spiller med i Youth League og har dermed fået en del international erfaring, så jeg er ikke i tvivl om, at det bliver 90 minutter med et højt niveau, siger FCM U19-træner Kenneth Andersen og uddyber:

- Samtidig forventer jeg en kamp uden lige så mange chancer, som vi plejer at se i en typisk U19-kamp. Det er et stærkt FCK-hold, vi møder. De spiller lidt ligesom deres førstehold og giver ikke meget væk. FCK mestrer deres organisation og står stærkt i defensiven. Derfor er det vigtigt, at vi får spillet hurtigt nok til at få trukket FCK’s organisation fra hinanden for at vinde de tre point.

FCM og FCK er de to hold i ligaen, som har lukket færrest mål ind. Syv bolde har lusket sig i ulvenettet, mens FCK kun har lukket seks mål ind. Dermed er det to formstærke mandskaber, der krydser klinger på Ikast Station fredag aften klokken 18.30.

Allerede på onsdag skal FCM-talenterne igen i aktion. Her sætter de alle sejl ind for at vende 2-0-nederlaget mod Málaga i det afgørende returopgør i Youth League. Der er fri entré til kampen, som spilles klokken 19.00 på MCH Arena. 

U17: En fælles gameplan mod FCK
FCM U17 skal forsøge at revanchere fra sidste ligakamp i Randers, hvor ulvene led et 3-2-nederlag. Næste udfordring hedder FCK på hjemmebane – en bane hjemmeholdet har gode erfaringer med. FCM-drengene har endnu ikke tabt en kamp på Ikast Stadion denne sæson, men det ændrer ikke på indgangsvinklen til opgøret.

- Vi skal ind og præstere som et samlet hold. Det betyder, at vi holder de aftaler, som vi laver. Vi møder et velspillende og skarpt FCK-hold, så den vigtigste disciplin bliver at stå tæt og kompakt på banen og dermed følge vores fælles gameplan, siger FCM-træner Mads Buttgereit.

FCM’s U17-drenge har haft et svingende efterår med fire sejre, én uafgjort og fire nederlag. Dermed placerer de sig i midten af tabellen på en syvende plads med 13 point i ni kampe. Gæsterne topper tabellen med 23 point og har endnu ikke tabt en ligakamp denne sæson.

- Vi møder et stærkt 4-4-2 hold i FCK. De er vant til at spille deres system og mestrer det ganske fint. Desuden har de klare aftaler om, hvordan de gerne vil spille. Det skal vi forsøge at ødelægge samt øge vores skaphed, siger Mads Buttgereit og uddyber:

- Vores fokus er rettet mod, at vi indtil nu har lukket for mange mål ind. Vi har de individuelle kvaliteter i vores offensiv, der skal til for at skabe chancer, men skarpheden skal følge trop. Bliver vi mere skarpe i begge felter, så tror jeg, at vi har en chance for at vinde de tre point.

Der er kickoff mellem de to mandskaber lørdag klokken 13.00 på Ikast Stadion.