02.12.2016, 11:48 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Akademiet i rivalopgør mod AGF

Årets sidste hjemmekamp venter om hjørnet. Denne gang gælder det de østjyske rivaler for FCM U17 og U19

Den ubesejrede ulve-statistik i U19-ligaen satte FCK en stopper for, da de vandt knebent 2-1 i sidste ligakamp. Men FCM U19 bevarede fokus – og dét med bravur. Blot fem dage senere fightede de midtjyske drenge sig til en flot 4-0-sejr over de spanske mestre fra Málaga i Youth League-turneringen.

Den stærke indsats fulgte drengene trop på i Sverige, hvor de kunne løfte det nordiske mesterskabstrofæ. FCM U19 sænkede de skandinaviske naboer med en samlet målscore på 8-0 og gik dermed ubesejrede igennem turneringen. Den bølge har holdet tænkt sig at ride videre på, fortæller FCM U19-træner Kenneth Andersen.

- For os handler det om at holde fast i de indsatser, som vi har leveret ved Youth League og de Nordiske Mesterskaber såvel som den hjemlige liga. Det gælder både i den offensive del og særligt i den defensive, siger Kenneth Andersen og uddyber:

- Vi forsvarer os godt og har været svære at skabe chancer mod. Det tror jeg netop er en af forklaringerne på vores succes. Desuden fungerer vores presspil og genpres rigtig fint, hvilket gør det lettere at forsvare. I den offensive del har vi vist skarphed. Vi har udnyttet en stor del af de chancer, som vi har skabt. Det skal vi fortsætte med.

Et kig på tabellen afslører en pointmæssig forskel mellem de to mandskaber. FC Midtjylland ligger med 19 point i otte kampe fortsat i toppen af tabellen – kun tre point efter Esbjerg på førstepladen, der har spillet tre kampe mere end midtjyderne.

AGF U19 indtager tabellens sidsteplads med fem point i ti kampe. De kommer med et 4-2-nederlag i bagagen efter blå-gule bank i Brøndby. Men FCM-træneren undervurderer ikke lørdagens modstander.

- Hvis vi tager AGF-holdet spiller for spiller, så synes jeg, at de er et bedre hold, end placeringen viser. Det samme gør sig gældende med et par af deres seneste resultater. Det er for eksempel ikke længe siden, de spillede 3-3 mod Esbjerg. Så vi tager på ingen måde let på kampen. Det vil vi aldrig gøre.  

Der er kick-off mellem de to mandskaber lørdag klokken 15.15 på Ikast Stadion.

U17: Tænding og attitude
FCM U17 skal forsøge at revanchere fra sidste ligakamp mod FCK, hvor ulvene led et 4-0-nederlag. Næste udfordring hedder AGF på hjemmebane – en bane hjemmeholdet har gode erfaringer med. FCM-drengene har kun tabt en enkel kamp på Ikast Stadion denne sæson. Og den statistik har de tænkt sig at holde mod århusianerne, fortæller FCM U17-træner Mads Buttgereit.

- Kampene mod AGF er altid præget af tænding. Jeg forventer, at det bliver et ægte rivalopgør, hvor man vil se, at der bliver gået til den på banen. Noget af det, som vi skal have fokus på er vores defensive mand til mand spil, siger Mads Buttgereit og uddyber:

- Det er vigtigt, at holdet forstår, hvornår vi forsvarer, og hvornår vi angriber. Vi har i perioder haft tendens til at knække lidt over i banen, så den ene del af holdet måske presser højt, uden den anden del følger trop. Det skal vi undgå mod AGF. Vi skal generelt være mere sammenhængende i vores pres.

Fem pladser adskiller de to mandskaber i tabellen inden lørdagens opgør. AGF har førertrøjen på og placerer sig på en femteplads med 20 point i 11 kampe, mens midtjyderne dribler fem pladser længere ned. De placerer sig på en tiendeplads med 13 point i ti kampe.

Århusianerne kommer med en remis i bagagen efter en nulløsning mod Viborg FK, og FCM-træneren er sikker på, at begge hold vil kæmpe alt, hvad de kan for tre vigtige point.

- Vi har tænkt os at kickstarte med et energiniveau, der siger spar-to i både indstilling og attitude. Og det gælder ikke kun i den defensive part. Vi skal forsøge os med et fremadrettet angrebshold og gå efter at kreere så mange chancer som muligt, siger Mads Buttgereit.

Kampen mellem FCM U19 og AGF U19 sparkes i gang lørdag klokken 13.00 på Ikast Stadion.