05.05.2017, 11:57 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Akademiet krydser klinger med kronjyderne

Vigtige point er på spil, når FCM U19 og U17 tager i mod Randers på hjemmebane

U19: Det handler om tålmodighed og kvalitet
(FCM U19 – Randers Freja U19, lørdag d. 6/5 kl. 14.15)

Der er vigtige point på spil i lørdagens kamp, hvis U19-ulvene fortsat skal holde liv i mesterskabsdrømmene. De led desværre et knæk i det seneste opgør mod FCN, hvor midtjyderne måtte rejse tomhændet hjem oven på et 3-0 nederlag i Farum.

FCM U19 har syv point op til FCK på førstepladsen og fire point til Esbjerg på andenpladsen. Dermed kan FCM ikke selv afgøre det, selvom både FCK og Esbjerg har spillet en kamp mere end ulvene. Men det ændrer ikke på indstillingen til weekendens duel mod Randers, hvor holdet følger den sædvanelige opskrift med fuld fokus på netop dette ene opgør og ikke andet.

- Vores fokus er udelukkende på, hvordan vi vinder kampen mod Randers. Her handler det om at nedbryde et kompakt hold, som nok vil forsøge at passe på sig selv, siger FCM U19-træner Kenneth Andersen om lørdagens gæster og uddyber:

- Randers står godt organiseret og er svære at spille og skabe chancer mod. Så det handler om, at vi har en god portion tålmodighed i forhold til at nedbryde deres organisation samtidig med at vi løser det med kvalitet. Får vi ikke fart og kvalitet i spillet, kan de nå at flytte sig rundt og lukke ned.

Dagens modstander placerer sig lige i midten af tabellen på en 6. plads. Her er det blevet til 21 point i 18 kampe mod FCM’s 36 point i 17 kampe. Randers kommer med en uafgjort i bagagen, da de senest spillede 2-2 mod Brøndby. Forinden er det blevet til en blanding af uafgjorte og nederlag. Deres seneste sejr skal findes tilbage i december, da de vandt 2-0 over Lyngby.

Statistikken ændrer dog ikke på FCM’s indstilling til kampen, hvor Kenneth Andersen også peger på kvalitet i forhold til omstillinger.

- Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på at få lukket ned for deres omstillinger, for der kan de være utrolig farlige. Det handler igen om kvalitet i vores spil, så de ikke får mulighed for at slå de omstillinger, siger FCM-træneren.

U17: Revanche mod kronjyderne
(FCM U17 – Randers Freja U17, lørdag d. 6/5 kl. 12.00)

FCM U17 har i foråret arbejdet sig støt op i tabellen og befinder sig i den sjove halvdel. De placerer sig på ligaens 5. plads, og med tirsdagens 3-1 sejr over Vejle distancerede de sig fra en tæt forfølgergruppe i midten af tabellen. Foran skuer FCM en mulig 4. plads, men det kræver fuld pointhøst krydret med lidt held i forhold til de hold, der ligger foran.

- I weekenden skal vi ud og have revanche fra vores 3-2 nederlag mod Randers fra udebanekampen i november, siger FCM U17-træner Svend Graversen.

Det var et mentalt fravær som kostede dyrt i sidste duel mod ’hestene’, men FCM-drengene er klar til at tage revanchen op. Senest tankede de tirsdag aften en god portion selvtillid og tre point, da de slog Vejle 3-1 på hjemmebane – en bane FCM-træneren håber at udbygge den gode statistik på.

- Det er vigtigt for os, at vi fortsætter den gode hjemmebanestatistik, som vi er ved at bygge op. Det skal gerne hjælpe os i jagten på en mulig 4. plads, siger Svend Graversen.

Randers placerer sig på en 9. plads. Her er det blevet til 25 point i 22 kampe mod midtjydernes 37 point i 23 kampe. Randers kommer med en uafgjort i bagagen, da de spillede 1-1 mod Viborg på hjemmebane.

- Randers er et sindssygt svært hold at spille imod. De er fysisk stærke, og sidst vi mødte dem, havde vi store problemer med de mange bolde, de smed bag os. Dem er de gode til at få fat på. Så det bliver utrolig vigtig, at vi fanger de bolde, så vi ikke hænger på dueller, siger FCM-træneren.