10.05.2017, 20:45 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Akademiet mod ubesejrede FCK

FCK’s U-hold har ikke tabt på hjemmebane i denne sæson. Endnu. FCM U17 og U19 drager på løvejagt lørdag.

Alt eller intet for U19
(FCK U19 – FCM U19, lørdag d. 13/5 kl. 15.15)

Med syv point op til FCK på førstepladsen er der i den grad tale om en skæbnekamp for FCM, der lørdag møder førerholdet på udebane. Cheftræner Kenneth Andersen er da også klar i mælet, når han sætter ord på den opgave, der venter FCM U19:

- Vi skal vinde. Så simpelt er det. Ellers kan vi godt pakke forhåbningerne om at blive mestre sammen, konstaterer Andersen.

Han kunne i sidste weekend se sit hold få en god optakt – FCM U19 udraderede Randers i en 5-0 sejr, der ret beset var adskillige mål for lille.

Så let kommer det ikke til at gå på lørdag. FCK er ubesejrede på hjemmebane, hvor det hidtil er blevet til 5 sejre og fire uafgjorte og en målscore på 24-6.

- Min forventning er, at vi kommer til at få en kamp på samme høje niveau, som da vi mødte dem i Ikast (2-1 sejr til FCK, red.). Det var en kamp med et internationalt snit, og det er måske ikke så overraskende, da både vi og FCK har spillet i Youth League de seneste to sæsoner, fortæller Kenneth Andersen.

Han lægger ikke skjul på, at han meget gerne vil give sit hold oplevelsen af at spille UEFA Youth League igen i den kommende sæson – og det kan kun ske ved at blive U19 Mestre – lykkes det FCK at vinde både Superligaen og U19 Ligaen får Danmark kun et hold med i Youth League i næste sæson.

FCK’s U-hold spiller normalt deres kampe på KB’s anlæg. Her er KB hallen, der nedbrændte i 2011, dog ved at blive genopført, og byggearbejdet har betydet at U19 holdenes kamp i stedet spilles på Albertslund Stadion.

U17: - Skal vise at vi er et andet sted nu
(FCK U17 – FCM U17, lørdag kl. 13.00)

Det yngste Akademihold gjorde ligesom FCM U19 en overbevisende figur i den seneste spillerunde. Randers blev sendt hjem med et 4-0 nederlag efter en kamp, hvor FCM U17 præsterede godt i såvel forsvar som angreb.

De kvaliteter bliver der også brug for på lørdag, hvor Svend Graversens tropper gæster FCK, hvis hjemmebanestatistik foreløbig lyder på otte sejre, tre uafgjorte og 0 nederlag. På udebane er hovedstadsholdet heller ikke uefne, hvilket de i efteråret demonstrerede med en 4-0 sejr over FCM i det omvendte opgør.

- Det var en kamp, hvor vi blev klædt af i første halvleg (halvlegsstillingen var 0-4, red.), og vi skal vise, at vi som hold er et andet sted nu, end vi var dengang, udtaler Svend Graversen.

Mens FCM U17 har forbedret sig i forårssæsonen, har billedet været det modsatte hos de forsvarende DM-vindere. FCK U17 var flyvende i efteråret, hvor man længe lignede et hold, der ville forsvare titlen, men har ikke kunnet holde kadencen i forårssæsonen. Her er alt for mange kampe endt uafgjort (seks ud af ni) og det er blot blevet til en enkelt sejr.

Det har gjort at københavnerne er gledet ud af mesterskabskampen, men skal det lykkes FCM U17 at tilføje dem det første hjemmebanenederlag, skal der leveres en toppræstation, siger Svend Graversen.

- Vi skal ud og lægge tryk på dem, og så bliver det vigtigt, at vi forsvarer os kollektivt og er meget påpasselige i vores boldomgang. Som man kan se af vores målscore, har vi været dygtigere i vores offensive spil end i vores forsvarsspil, men det (forsvarsspillet) har set bedre ud i de seneste kampe, lyder det fra Svend Graversen.

Der bør dog fortsat være gode muligheder for mål, når holdene tørner sammen på KB’s anlæg – i hvert fald råder de to hold til sammen over fem af de otte mest scorende spillere i U17 Ligaen (FCM: Casper Tengstedt (16), Noah Grøn Iversen (11), Christian Tue Jensen (11), FCK: Oliver G. Andersen (18), Victor Jensen (14)).