01.11.2018, 14:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Akademiet op mod hårdtarbejdende Sønderjyder

FCM’s talenter skal lørdag forsøge at leve op til favoritværdigheden i to opgør mod SønderjyskE

Hos FCM U19 kan cheftræner Claus Therkildsen se tilbage på en vellykket uge, hvor DM-vinderne først gik videre til næste runde af UEFA Youth League og siden besejrede Esbjergs talenter i U19 Ligaen.

4-2 sejren over Esbjerg kom i hus efter det, der overordnet set var en solid præstation af FCM U19:

- Fraset 15-20 minutter, hvor vi ikke sad tæt nok på Esbjerg, så jeg en god, koncentreret indsats. Vi skal have luget de periodiske udfald ud af vores spil, og holde fast i den skarphed, vi ellers viste i spillet på den sidste tredjedel af banen, fortæller Therkildsen, der er i fuld gang på at forberede sig på lørdagens kamp:

- Når jeg kigger på video af SønderjyskEs kampe, så ser jeg et hold, der har lidt en lidt hård skæbne i forhold de præstationer, de har leveret. Vi har noteret os, at halvdelen af deres hidtidige mål er faldet efter hjørnespark, så det er noget, vi vil have særlig fokus på, og Mads Buttgereit kommer i dag (torsdag) og øver den del af spillet med drengene, udtaler Claus Therkildsen.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne til kampen, der spilles på Haderslev Idrætscenter, lørdag kl. 12.30.

Lørdag kl. 14.45: SønderjyskE U17 – FC Midtjylland U17
FCM U17’s seneste ligakamp daterer sig helt tilbage til 6. oktober. Her løb ulvene ind i en mindre øretæve mod et veloplagt Vejle-mandskab, der sejrede 4-0 og gik forbi FCM U17 i tabellen.

Siden da har det yngste Akademihold holdt formen ved lige med en træningskamp mod Randers for 03’erne, hvor det blev til en 5-2 sejr, og derudover er man trådt ind i DBU Jylland Pokalen, hvor det blev til en storsejr over Hald Ege Efterskole (12-0).

Herudover har Tobias Damtoft, Aral Simsir, Oliver Sørensen, Kristoffer Lund og Frederik Christensen spillet EM-kvalifikationskampe for U17 Landsholdet. Her blev det både til personlig og kollektiv succes for FCM’erne, der bidrog til at Danmark gjorde rent bord med sejre over Georgien (3-1), Estland (5-2) og Rusland (1-0).

Aral Simsir tegnede sig for et spektakulært oplæg mod Georgien og scorede i sejren over Estland, mens Oliver Sørensen mod Rusland blev matchvinder med et drøn fra distancen.

Endelig har spillerne fra årgang 03 har været til U16-landsholdssamling i Vildbjerg – her var FCM repræsenteret ved Christopher ”Bobber” Møller, Oliver Jeppe, Oscar Fraulo og Victor Lind.

Nu gælder det imidlertid atter U17 Ligaen, og en kamp mod SønderjyskE, der fortsat har sæsonens første sejr til gode, og følgelig ligger i den tunge ende af tabellen:

- Mit indtryk af Sønderjyske er, at det er et hold med et stærkt kollektivt udtryk, hvor alle arbejder hårdt for sagen. Jeg forventer de vil forsvare sig kompakt og disciplineret, og for os bliver nøglen at diktere kampen med vores presspil, samtidig med at vi får lukket ned for deres kontraer, fortæller cheftræner Henrik Jensen om kampen, der forventes afviklet på kunstgræs.