08.12.2017, 18:00 | Af: Karen Buhl | Foto: Rasmus Thomsen

Optakt: Akademiet tager imod Brøndby IF

Lørdag gæster Brøndby IF Ikast i Akademiets sidste kampe i 2017

Topopgør i U19 Ligaen

Lørdag gæster U19 Ligaens nummer to, Brøndby IF, Ikast FS baneanlæg i årets sidste opgør for ulvene. Kampen fløjtes i gang 15:15.

Seneste U19-optræden endte med et straffesparksnederlag til Esbjerg ved det uofficielle Nordiske Mesterskab. Spillet artede sig ikke som håbet, og derfor må det forventes at være en række revanchelystne ulve, der tager imod Brøndby IF i årets sidste kamp.

- Vi har selvfølgelig evalueret kampen mod Esbjerg sammen, og vi hæfter os ved, at vi ikke har tabt en kamp i ordinær spilletid i sæsonen. Det er en ny kamp, og jeg forventer, at vi leverer med en anden kvalitet mod Brøndby, udtaler U19-træner Kenneth Andersen.

I mandskabernes første indbyrdes møde og sæsonåbningen blev det til et 2-2-resultat på Brøndby Stadion. 

- Det var en intens kamp, vi spillede mod Brøndby sidst. Det tror jeg også, det bliver denne gang qua den måde, vi og Brøndby vil spille på. Brøndby-holdet vil gerne lægge et højt og aggressivt pres, og de investerer meget i presspillet. De vil spille bold, sætte liv i kampene, og så har de scoret mange mål. Der er altså lagt op til en seværdig kamp, fortæller Kenneth Andersen.

Brøndby har skrabet 20 point sammen i sæsonen og har leveret nogle stærke præstationer. Holdet fra Vestegnen besejrede i forrige runde esbjergenserne med hele 4-0 på udebane. FC Midtjylland fører dog fortsat U19 Ligaen med imponerende 27 point, og derfor er fokus da også på eget spil.

- Vi skal forsøge at komme ud af deres hårde pres og håndtere presset. Vi har fortsat fokus på skarpheden i begge ender af banen og i særdeleshed at få skabt de helt store og kampafgørende muligheder, afslutter Kenneth Andersen.

Kick-off mellem de to U19-mandskaber er klokken 15:15 på Ikast FS baneanlæg. 

U17 vil gå på vinterpause med en sejr
Efter to sejre i træk til U17-ulvene gælder det nu Brøndby IF i årets sidste kamp. En kamp FC Midtjylland vil gøre alt for at vinde.

Brøndby IF har etableret sig i toppen af tabellen med 23 point efter syv sejre, to uafgjorte kampe og tre nederlag. Holdet fra Vestegnen har dog, som det ene af blot to hold, formået at besejre topholdet fra AGF.

- Det bliver bestemt ikke nogen nem kamp. De har smidt nogle point undervejs, ligesom os, men jeg er sikker på, at niveauet er til mere. De har nogle rigtig stærke spillere, herunder Muamer Brajanac og Frederik Nørrestrand, som vi skal holde et vågent øje med, fortæller Mads Buttgereit om den kommende modstander.

FCM U17 har tilkæmpet sig 21 point, men dog med en kamp mindre end Brøndby. Ulvene har hevet seks sejre i land, været i tre pointdelinger og indkasseret to nederlag.

- Vi går ind til kampen med to gode sejre i bagagen, hvor offensiven har set stærk ud med ti mål i de seneste to kampe, men vi kan stadig blive endnu skarpere. Det er vigtigt, at vi bruger hinanden og spiller som et hold. Imod Silkeborg fik vi udvist en mand, og der viser vi i den grad kollektiv disciplin, hvilket jeg var meget tilfreds med. Hvis vi kan levere den samme kollektive arbejdsindsats, så er vi et rigtigt godt hold, og så kan vi slå Brøndby, udtaler Mads Buttgereit.

Mødet med Brøndby sætter samtidig punktum for efterårssæsonen.

- Jeg synes, holdet har udviklet sig rigtig stærkt i løbet af efteråret, og vi har leveret nogle gode præstationer. Det er nu, det gælder, hvis vi vil spille med om medaljer, og så betyder det noget helt særligt, om man går på vinterpause med en sejr eller et nederlag. Vi satser på og vil kæmpe for, at det hele går op i en højere enhed, afslutter U17-træneren.

Kampen mellem FCM U17 og Brøndby IF’s ditto sparkes i gang klokken 13:00 på Ikast FS Baneanlæg.