21.11.2019, 20:10 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Esbjerg gæster akademiet

De unge FCM-mandskaber møder Esbjerg i årets sidste ligakampe.

FC Midtjylland U15 – Esbjerg U15 lørdag kl 12.00

De helt unge ulve fra FC Midtjylland U15 spiller lørdag middag sin sidste turneringskamp i dette efterår, når de hjemme møder Esbjerg.

FCM U15 er sammen med 12 andre danske U15-hold en del af den nyoprettede nationale U15-liga, der startede i denne sæson. Det nye koncept har blandt andet budt på udebaneture til Sjælland, som ikke var tilfældet før, men det har også tilført holdet enorm erfaring:

- Kampen mod Esbjerg er vores sidste turneringskamp i år efter en godkendt efterårssæson med den nye nationale U15 ligaen, hvor vi skulle få erfaringer omkring længere udebaneture, længere spilletid og bedre matchning. Vi har fået gode erfaringer omkring hvad vores kvaliteter er som hold, vi været enormt dygtige i at holde bolden i holdet, gode i det kollektive pres, men i nogle kampe udfordret i at kende vores besøgstid foran målet og være god nok til at tage løbe i længderetning, lyder vurderingen fra holdets træner Martin Mark.

Lørdagens modstander er Esbjerg, der ligger og roder rundt i bunden af U15-ligaen. Vestjyderne har skrabet 9 point sammen i 11 kampe, men Martin Mark har stor respekt for lørdagens modstandere, der har spillet mange tætte kampe:

- Vi har stor respekt for EFB, de at spillet mange tætte kampe, så vi ved at det bliver afgørende at vi kan vise vores DNA i samtlige 80 minutter. Vi håber at i kampen mod EFB at kunne se produktet af vores hårde arbejde på træningsbanen ved at vise højt teknisk niveau på bolden, udnytte vores chancer foran målet og være god i vores duel spil.

Der er kampstart lørdag kl 12.00 i Ikast.

 

FC Midtjylland U19 – Esbjerg U19 lørdag kl 13.00

FCM U19 har haft en del spillere afsted på landsholdet, mens resten af truppen brugte sidste weekend på at spille første halvdel af de nordiske mesterskaber i Göteborg, hvor Skandinaviens bedste ungdomshold var repræsenteret. Her vandt ulvene den første kamp, mens man tabte den anden.

På lørdag er U19-holdet igen i aktion i den hjemlige liga og det er imod Esbjerg, der også var til de nordiske mesterskaber i weekenden. Her vandt vestjyderne to sejre, der på trods af sin placering i den lave ende af U19-ligaen ikke er nogen overkommelig opgave for ulvene:

- Vi har en del spillere som har været ude og spille i landsholdsregi, hvilket vi er rigtig stolte over, men vi glæder vi os rigtig meget til at spille i ligaen igen. Vi møder et godt trænet og velorganiseret Esbjerg hold, som fik to sejre senest til Nordisk Mesterskab. Tror det bliver et mere lukket kampbillede end senest mod OB, og så er det op til os at vise den offensive kvalitet som kræves for at skabe målchancer i sådan en kamp og være lige så dygtige til at forhindre kontra som senest. Vi glæder os til en fed kamp, udtaler U19-træneren Henrik Jensen.

Der er kampstart kl 13.00 på Ikast Stadion

FC Midtjylland U17 – Esbjerg U17 lørdag kl 15.15

FCM U17 spiller også deres sidste turneringskamp i dette efterår.

Ulvene kan se tilbage på et efterår, hvor man vandt sine første fem kampe. Herefter blev resultaterne lidt til en pose blandet bolsjer, men ikke desto mindre er holdet med oppe i den sjove ende af ligatabellen. Det samme er lørdagens modstander fra Esbjerg. Vestjyderne ligger på en fjerdeplads i U17-ligaen med 19 point og er derfor lige i hælene på ulvene på tredjepladsen.

Der venter dermed ulvene en svær modstander på lørdag, men holdets træner Claus Therkildsen er opsat på at slutte godt af:

- Det er vores sidste turneringskamp i efteråret og det er vigtig for os at slutte god af. Esbjerg er altid en svær modstander, men vi skal vise det rette udtryk og bringe en masse energi. Vi forventer en lige kamp med mange dygtige spillere, som viser sig godt frem, lyder det fra U17-træneren.

Der venter derfor et tæt og spændende topopgør på Ikast Stadion lørdag eftermiddag, når FC Midtjylland U17 byder velkommen til Esbjerg U17.

Der er kampstart kl 15.15