13.11.2019, 12:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: FCM U19 ud og forsvare de rød-hvide farver

FCM og Esbjerg udgør det danske bidrag til U19 NM, der skydes i gang i weekenden

For fjerde gang løber de uofficielle nordiske U19 mesterskaber af stablen i Prioritet Serneke Arena i Göteborg – og for fjerde gang er det med deltagelse af FCM.

 

Det sker med et hold, der har tanket selvtillid over de seneste uger. Først slog ulvene bosniske Mostar med 3-1 i UEFA Youth League, og senest blev det til en 1-0 sejr over OB's indtil da ubesejrede U19-hold.

 

- Det har været en god uge for os, og det betød meget, at få vekslet præstationerne til sejre. Inden da spiller vi en god kamp i Brøndby, som vi ikke desto mindre taber 3-0 - det er altså en tom fornemmelse at stå tilbage med, udtaler U19-cheftræner Henrik Jensen.

 

Nu gælder det så de uofficielle Nordiske Mesterskaber, og det er en turnering som FCM traditionelt har præsteret stærkt i. Ulvene vandt turneringen i 2016 og ser man bort fra en tabt straffesparkskonkurrence mod Esbjerg i 2017-finalen, har FCM endnu ikke tabt en kamp i NM-regi.

 

Sidste år vandt man to kampe og spillede en uafgjort i puljespillet - og det var lige akkurat ikke nok til en finaleplads. Norske Sogndal tog pladsen på en målforskel, der var et mål bedre, og så måtte FCM nøjedes med en bronzekamp mod Hammarby, der blev vundet med 2-1.

 

Om målet for årets deltagelse, siger Henrik Jensen:

 

- Vi har tre ting, vi gerne vil have ud af turneringen. Vi skal præstere godt og vinde kampene, men samtidig vil vi give kampe til nogle af de spillere, der ikke har fået så meget spilletid henover efteråret. Det gør vi både for at holde dem skarpe, men også fordi de skal have lov til at vise, hvad de kan bidrage med, beretter Jensen.

 

- Endelig har vi valgt at udtage 7 U17-spillere. Det er alle spillere, jeg kender godt, men vi vil gerne se dem an mod nogle lidt ældre spillere og i en anden arena, end de er vant til. Og derudover er det jo bare en værdifuld erfaring for dem, udtaler FCM-træneren.

 

FCM-truppen drager fredag morgen til Göteborg, hvor man om aftenen spiller den første kamp – her møder man norske Brann.

 

FCM-truppen (18 spillere)

Valdemar Birksø
Christopher Bobber Møller (U17)

Jens Emil Fjendsbo
Zsombor Puskás (U17)
John Ndjate
Sunday Oche Odeh
Anders Kaiser
Frederik Christensen
Oliver Jeppe (U17)
Oscar Fraulo (U17)
Andreas Nibe (U17)

Mikkel Kristensen
Tobias Damtoft
Aral Simsir
Mads Hansen
Mikkel Tønnesen (U17)
Frederik Heiselberg (U17)
Jibril Antala Abubakar

 

Programmet for første spilleweekend

 

Fredag d. 15. november
Kl. 20.00: FCM – SK Brann

Søndag d. 17. november
Kl. 15.00 Malmö FF - FCM

 

Den sidste puljekamp og placeringskampene afvikles i weekenden 6. - 8. december.

 

De to puljer

Gruppe 1
Elfsborg IF (SVE)
Sogndal (NOR)
Esbjerg
Mjöndalen (NOR)

 

Gruppe 2
FC Midtjylland
Malmö FF (SVE)
Brann (NOR)
Brommapojkarna (SVE)
 

Turneringen dækkes tradiotionen af det svenske fodboldsite Tipselit.se, og kampene skulle derudover blive livestreamet på Escape Sports Facebookside.

 

Foto: www.prioritetsernekearena.se