19.05.2019, 13:35 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Hundeslagsmål om medaljerne

Der er tæt opløb i U17 Ligaen, men heldigvis ligner FCM U17 et hold, der har ramt rytmen

I U17 Ligaen er mesterskabet kogt ned til en duel mellem Silkeborg og FC Nordsjælland, men der er fortsat hård kamp om den sidste podieplads.

I øjeblikket er det FCM, der indtager tredjepladsen, men kun to point skiller ulvene fra Brøndby på 7. pladsen, så  det bliver afgørende, hvem der får formen til at toppe i ligasæsonens sidste to uger.

Her er der grund til optimisme hos FCM U17, der har vundet deres to seneste opgør. Onsdag fik ulvene så yderligere et rygstød, da de med en 4-2 sejr over Horsens’ divisionsmandskab spillede sig i pokalfinalen for andet år i træk. Om den kamp fortæller Henrik Jensen:

- Ligesom i de forudgående pokalkampe stiller vi med sammenbragt flok af U15-spillere, spillere fra 2003 og enkelte 2002’ere. Det var tydeligt, at relationerne ikke var helt på plads, og vi spiller ikke nogen god første halvleg. Frederik Bach redder et Horsens-straffespark, og vi kan være mest tilfredse med at gå til pause med 0-0. I anden halvleg falder tingene i hak for os, og selvom vi kommer bagud, vinder vi helt fortjent. Vi skaber mange målchancer, og der var mange gode præstationer, beretter FCM-træneren.

Med sejren har FCM U17 chancen for at blive ”back-to-back” pokalmestre – sidste år hjemtog man titlen med en 3-0 sejr over FK Viborg. Hvem der venter i årets finale vides først på tirsdag. Her afgør Silkeborg og Randers, hvem der skal have den sidste finaleplads.

- FCK stærkere end resultaterne indikerer
I U17 Ligaen venter der nu FCM U17 et mandags-opgør mod FCK. Københavnerne var i sidste sæson tæt på at tage mesterskabet, men måtte til sidst se sig distanceret af AGF. Hovedstadsholdet har imidlertid ikke kunnet finde samme niveau i denne sæson, og er uden sejr i de seneste fem runder. FCK ligger før mødet med FCM på en 11. plads, men Henrik Jensen advarer mod at undervurdere FCK’erne:

- Jeg har set mange af deres kampe i foråret på video, og de har altså leveret nogle gode præstationer. De er gået på banen for at dominere kampene og ofte har de også været bedre end deres modstandere, men de har ikke kunnet omsætte det til resultater. Spillemæssigt peger pilen opad for dem, og jeg forventer det bliver en ret åben og underholdende kamp, lige som sidst vi mødte dem, siger Henrik Jensen, med henvisning til det indbyrdes møde i februar, som FCM vandt 3-2.

Der er kampstart på Ikast Stadion mandag kl. 16.30. Ingen af de to mandskaber har spillere i karantæne. Hos FCM U17 er Victor Lind og Oliver Jeppe på vej tilbage fra skader, men er fortsat tvivlsomme.