28.03.2019, 08:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Optakt: lokalopgør i Søhøjlandet

FCM U19 skal vise at de kan håndtere et intenst kampprogram

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19, JYSK Park fredag d. 29/3 kl. 17.15
Forårssæsonen har indtil videre været en udelt succes for U19-drengene, der har kvalificeret sig til kvartfinalerne i UEFA Youth League og vundet begge ligakampene.

På ligaens andenplads har AaB imidlertid også gjort rent bord, og dermed holder nordjyderne presset på ulvene i toppen af U19 Ligaen.

På fredag venter der FCM U19 en udekamp mod Silkeborg, men at der er tale om et lokalderby, er ikke noget, Claus Therkildsen beskæftiger sig stort med:

- Det fylder ikke så meget for mig. Det er en vigtig kamp i ligaen, på linje med de øvrige opgør. Til gengæld tillægger jeg det stor betydning, at vi havde besvær med at bryde Silkeborg ned, da vi mødte dem i foråret (2-1 sejr til FCM), udtaler FCM U19’s cheftræner, inden han sætter ord på lokalrivalens stærke sider:

- Silkeborg er meget afklarede i deres spilopbygning, er gode til at gøre rummene små, og så er de stærke på omstillinger. Så vi skal virkelig ind og tage ved. For os gælder det om få sat os på spillet, og vinde duellerne.

I det seneste ligaopgør vandt Silkeborg hjemme med 3-1 over SønderjyskEs talenter, og holdet fra Søhøjlandet indtager en øjeblikkelig 9. plads i U19 Ligaen.

Oprindeligt skulle kampen have været spillet lørdag eftermiddag, men Silkeborg indvilligede i at flytte kampen til fredag, så FCM’erne fik en ekstra dags forberedelse frem mod tirsdagens Youth League-kamp mod Porto.

Det tætte kampprogram med ligakampe, landsholdstjeneste og Youth League er da også begyndt at sætte sit præg på FCM-truppen.

Christian Tue Jensen, Sunday Oche Odeh og Tobias Anker er definitvt ude af spil til fredagens kamp, og derudover døjer flere spillere med mindre slag- og overbelastningsskader.

Jibril er fit for fight, men må alligevel se på fra sidelinjen. Den nigerianske targetspiller afsoner en enkelt karantænedag, efter at han modtog gult-rødt i 3-1 sejren over OB.