22.11.2018, 19:30 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Lyngby gæster akademiet

FC Midtjylland U17 og U19 hold får lørdag besøg af Lyngby på Ikast Stadion.

Lørdag kl. 13.00: FC Midtjylland U19 – Lyngby U19

FC Midtjyllands U19-mandskab har brugt landskampausen på at deltage i de nordiske mesterskaber. Her spillede holdet to kampe. I den første kamp spillede holdet 0-0 mod norske Sogndalen, mens man hev en snæver 1-0 sejr i land mod svenske BK Häcken. Den sidste gruppekamp i de nordiske mesterskaber er imod norske Mjørndalen, men bliver først spillet den 7. december.

Derfor retter FCM U19 nu igen fokus på den hjemlige liga, hvor det er top mod bund, når Lyngby lørdag venter på Ikast Stadion.

Sjællændere ligger sidst i U19-ligaen med fire point efter ni kampe, og har desperat brug for en sejr i forsøget på at hente de nærmeste konkurrenter fra SønderjyskE og AGF, der har tre point mere end lørdagens gæster. Lyngby har dog haft lidt mere held i sprøjten i deres sidste tre kampe, hvor holdet har hentet sine fire point. Der venter dog en svær duel for Lyngby, de møder nemlig ligaens absolutte tophold, FCM.

De unge ulve har endnu ikke tabt i ligaregi i indeværende sæson og har derfor 26 point efter 10 kampe og et forspring på fem point ned til AaB på andenpladsen.

FC Midtjylland må derfor siges at være favoritter i lørdagens duel, men cheftræner, Claus Therkildsen, minder om ikke at tage for let på opgaven:

- Der venter endnu en kamp i et tætpakket kampprogram. Folk har været lidt rundt omkring her i pausen og vi har skullet samle holdet igen. Lyngby er altid en svær modstander. Det er et godt fodboldhold med gode tekniske spillere. Se på de sidste tre kampe. De har de høstet alle deres point. De er ved at få momentum i ligaen, og derfor at det vigtig, at alle vores spillere er klar og stempler ind fra start på lørdag. Vi går ud til kampen, som til alle andre kampe; med stor respekt for vores modstander, men med fokus på at få vores eget spil på glæd. Kan vi det, tror jeg på et resultat, udtaler træneren.

Der er kampstart lørdag kl 13:00 på Ikast Stadion.

 

Lørdag kl. 15.15: FC Midtjylland U17 – Lyngby U17  

FCM U17 havde onsdag mulighed for at spille sig på førstepladsen i U17-ligaen. Holdet løb dog ind i et bum på vejen, da Esbjerg onsdag satte en stopper for en god FCM stime og snuppede en 3-2 sejr med hjem til den jyske vestkyst.

Mod Esbjerg havde FCM svært ved at finde topniveauet og jagter derfor en god præstation mod Lyngby på lørdag. Kampen er samtidig klubbens sidste i efteråret og derfor handler det for holdet, om at slutte godt af og skabe kontakt med toppen i en utrolig jævnbyrdig U17-liga, hvor kun fire point adskiller nr.1 og nr. 6 i ligaen. FCM har tre point op til duskene fra Silkeborg og har endnu en kamp i baghånden inden weekendens opgør. Det er derfor et FCM-hold, der først og fremmest jagter genoprejsning, men også jagter en god præstation, når Lyngby venter på lørdag.  

Lørdagens modstander ligger efter 10 kampe og roder rundt i bunden af ligaen. Sjællænderne har skrabet 10 point sammen, hvilket gør, at holdet ligger placeret som nr. 10 i ligaen. Holdet er også i dårlige form i øjeblikket, hvor man har tabt fire ud af de seneste fem kampe. Lyngby har tilmed en dårlig udebanestatistik, hvor man endnu ikke har vundet i denne sæson.  

Der er dermed lagt op til et spændende opgør, hvor ulvene jagter revanche og genoprejsning for det uventede nederlag mod Esbjerg, mens Lyngby jagter sæson første udebanesejr.  

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over resultatet og præstationen i den seneste kamp. Derfor vi vil revanchere den præstation vi lavede i onsdag mod Lyngby. Vi stræber derfor efter at lave en god præstation mod Lyngby. Det er vores sidste ligakamp i efteråret. Vi har haft et rigtigt godt forløb herover efteråret ønsker at slutte af så godt som muligt og gøre alt for at jagte den gode præstation, udtaler cheftræner Henrik Jensen.

Der er kampstart kl 15.15 på Ikast Stadion.