07.05.2019, 13:27 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: midtugekamp for U17

Udekampen mod AaB er mellemtrinet i program med tre kampe på otte dage

Da FCM og AaB’s U17 mandskaber senest mødte hinanden, udmøntede det sig i en yderst underholdende kamp, hvor udgangsreplikken blev Mads Hansens scoring til 4-3.

Onsdag aften er der reprise, men Henrik Jensen forventer et andet kampbillede i denne ombæring:

- Jeg tror det bliver en kamp med et mere kontrolleret udtryk denne gang. AaB har haft en lidt mere afventende tilgang i deres seneste kampe. Deres forsvar er gået over til at stå lidt lavere, og defensivt har de set stærke ud, så vores opgave bliver at få åbnet nogle rum op på deres banehalvdel, vurderer FCM U17’s træner.

Tingene er ikke gået FCM U17’s vej de seneste runder og senest måtte man se en 3-1 føring imod Esbjerg blive vekslet til 3-3 i slutfasen. Efterfølgende efterlyste Henrik Jensen, at FCM U17 skulle være bedre til at ”gøre tingene færdige” – en bemærkning, han uddyber:

- Det handler om, at vi skal gøre os ekstra umage i hver eneste lille aktion – også dem, man udefra ikke tillægger den store betydning. Vores overordnede udtryk har været stærkt, men det har glippet i nogle små sekvenser, senest mod Esbjerg.

Nye spillere har leveret
Kampen på AaB’s anlæg på Hornevej udgør bøffen i en sandwich bestående af tre kampe på otte dage. Således spiller FCM U17 allerede igen på lørdag mod SønderjyskE – et tæt kampprogram, hvor FCM U17 kommer til at få brug for truppens bredde:

- Vi kigger hele tiden på spillernes aktuelle form, hvordan de præsterer til træning, og den belastning hver enkelt har været udsat for, så der er mange faktorer. Jeg vil have en grundstamme på holdet, men vi kommer til at rotere, og derfor har det været fedt at se de nye gå ind og levere gode præstationer, fortæller Henrik Jensen og henviser til Frederik Heiselberg, Jakob Leerhøj og Andreas Nibe, der alle var i aktion i Esbjerg.

Modstanderne fra AaB ligger pt. på en tiendeplads i U17 Ligaen, og vandt senest 2-0 over FC København – begge mål signeret af Marcus Seerup Hannesbo, der med ni mål er nordjydernes topscorer.

Til onsdagens kamp må FCM U17 igen se bort fra Christopher Bobber, Mads Sandsberg og Victor Lind. Også Danijiel Djuric fraværende – den offensive midtbanespiller er afsted på landsholdsopgave for Island.