09.05.2019, 20:08 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Optakt: SønderjyskE gæster akademiet

FCM-talenterne får i weekenden besøg af SønderjyskE

FC Midtjylland U19 – SønderjyskE U19 lørdag kl. 11.30.

FC Midtjyllands U19-hold kom tilbage på vinderkurs, da man i sidste weekend besejrede Esbjerg U19 med 3-0 på udebane. Forud for den kamp havde ulvene spillet 3-3 med Vejle og tabt 2-1 i topopgøret mod AaB. Derfor gav det godt til selvtilliden at komme tilbage på sejrssporet:

- Vi var glade for sejren mod Esbjerg. Mest glad for indsatsen. Det var rigtig solidt, det vi fik leveret i Esbjerg. Det var vi glade for. Det skal vi holde fast i på lørdag, udtaler træner Claus Therkildsen.

Pointtabene mod AaB og Vejle betyder også, at FCM U19 nu er at finde på andenpladsen i U19-ligaen. Her er man to point efter AaB efter 18 kampe. Med fire kampe tilbage er der dermed lagt op til en tæt og spændende guldduel mellem de to mandskaber, hvor hvert point tæller, og hvor ingen af holdende kan tåle at tabe. Derfor skal der også point på tavlen på lørdag, hvor ulvene hjemme i Ikast tager imod SønderjyskE.

Gæsterne ligger placeret i bunden af rækken på en tiendeplads med 16 point efter 18 kampe. Det er derfor top mod bund, når SønderjyskE lørdag kl 11.30 gæster Ikast. Til opgøret må ulvene siges at være favoritter, da man også tidligere på sæsonen vandt det omvendte opgør med 3-0. Claus Therkildsen påtager sig farvoritrollen, men understeger, at man aldrig skal tage for let på opgaven:

- Hvis ikke vi er der på dagen, så risikerer vi ikke at få noget med. SønderjyskE har fået nogle fornuftige resultater igennem sæsonen. Det er et fysik stærkt hold, der er godt organiseret. Vi går, som altid, ydmygt til opgaven og skal arbejde hårdt. Vi skal være klar for start, få sat dagsorden og få sat vores kompetencer i spil, så kan vi skabe et godt resultat, analyserer cheftræneren.  

Der er kampstart lørdag på Ikast Stadion kl 11.30

FC Midtjylland U17 – SønderjyskE U17 lørdag kl. 13.30.

For U17-holdets vedkommende er kampen mod SønderjyskE holdets tredje kamp på blot otte dage. I sidste weekend spillede holdet uafgjort 3-3 mod Esbjerg, mens holdet onsdag aften hev en 3-2 sejr med hjem fra Aalborg. Selvom holdet har spillet tre kampe på få dage, forsikrer cheftræner Henrik Jensen, at holdet er helt klar til kampen på lørdag:

- Når man spiller mange kampe på få dage, handler at dosere træningen lidt og at restituere godt. Vi fokuserer altid på næste opgave, som for vores vedkommende er på lørdag, og den er vi klar til, udtaler han.

På lørdag gælder det så SønderjyskE hjemme i Ikast. Sønderjyderne har tabt de seneste tre kampe. Senest hele 8-1 til Brøndby. Derfor er holdet også at finde på sidstepladsen i U17-ligaen med hele otte point op til nærmeste hold.

Dermed ligner det en overkommelig opgave for FCM U17, der også vandt seneste opgør mod Haderslev-klubben med 5-3. Men som altid, skal man ikke tage for let på opgaven i U17-ligaen, advarer Henrik Jensen om:

- De kommer med et stort nederlag i bagagen, men har også vundet over blandet andet Lyngby og AaB. Det vidner om, at det er et hold, der på dagen kan gøre ondt på sine modstandere. De er gode på kontraer og på dødbolde, og det skal vi kunne håndtere. Vi skal gå ind til kampen med stor respekt for modstanderen, uanset om de har haft et par svære kampe, lyder det fra træneren.

Har løftet bundniveauet

Cheftræneren ser store forbedringer på sit hold hverdag. Holdet har ifølge træneren løftet sit bundniveau og har set meget solide ud i de seneste par kampe. Det håber Henrik Jensen fortsætter på lørdag:

- I de seneste par kampe, både før og efter USA-turen, har vi set solide ud. Vores bundniveau har løftet sig. Mod SønderjyskE skal vi fortsætte vores spillemæssige udtryk, som vi har haft de sidste par kampe, hvor vi har haft en god balance mellem at være meget solide og fremadrettet i vores spil. Det skal vi bygge videre på, udtaler træneren. 

Der er kampstart lørdag kl 13.30 på Ikast Stadion.