23.08.2018, 12:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Stærke talentskoler krydser klinger

FCM U19's første hjemmekamp er et møde med offensivt spektakulære FCN

Det ældste Akademihold leverede en absolut godkendt præstation, da de i lørdags åbnede den ny sæson med en 3-2 sejr i Odense.

Helt uden skønhedspletter var sejren dog ikke, og cheftræner Kenneth Andersen havde let ved at udpege, hvor hans hold skal forbedre sig, når FC Nordsjælland lørdag gæster Ikast.

- Vi får en god start, hvor vi spiller med kvalitet og intensitet, og vi ad flere gange bliver farlige, og også kommer foran. Herefter synes jeg desværre vi begynder at sjuske, og vores spil taber også noget intensitet i presspillet. Det skal vi passe på med at gøre mod FC Nordsjælland, der har nogle offensive kvaliteter, vi er nødt til at være opmærksomme på, udtaler FCM-træneren.

Netop de offensive kvaliteter var i højsædet i sjællændernes åbningskamp mod Brøndby. På ti minutter i første halvleg gik FCN fra 0-1 til 4-1, og så burde den sag egentlig være afgjort. I den sidste halve time af opgøret lykkedes det imidlertid Brøndby at orkestrere et mindeværdigt comeback, og i seks minutters overtid udlignede midterforsvareren Anton Hendriksen til 4-4 - kampens slutresultat.

Det resultat gav mindelser om den nyligt overståede sæson, hvor FCN U19 med 55 mål i 22 kampe var ligaens næstmest scorende mandskab, kun overgået af FCM (65 mål). Til gengæld lukkede farumgenserne selv lidt over to mål ind per kamp, og det var medvirkende til at holdet sluttede på en 7. plads.

Hos FCM U19 er Tobias Anker fri af den karantæne, der holdt ham ude i første spillerunde. Der er kampstart på Ikast Stadion lørdag kl. 13.00.

På billedet: Nicolas Madsen, FCM U19.