07.09.2017, 13:33 | Af: fcm | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Talenterne møder AaB

Både U17 og U19 skal forsvare deres status som ubesejrede i et par svære udekampe i Aalborg

Både spille- og resultatmæssigt har FCM U19 fået en fin start på den nye sæson. Tre kampe har indbragt syv point, hvilket placerer ulvene på en øjeblikkelig førsteplads i U19 Ligaen.

Men selvom FCM U19 altså har fortsat de gode takter fra forårssæsonen, er der alligevel forskel på dette års hold og sidste års mandskab. Cheftræner Kenneth Andersen fortæller:

- Den største forskel er nok, at vi sidste år havde en større trup end vi har nu. Der havde vi minimum to spillere til hver position, og selv med Youth League-kampene, var det måske lige i overkanten. I år er vejen til holdet lidt kortere. Derudover har vi i år den udfordring, at vi har mange centralt placerede spillere, mens vi ikke råder over så mange fløjspillere, fortæller Andersen.

I sæsonens første tre kampe har FCM U19 vist sig som et hold med mange gode boldspillere, der mestrer spillet i de små rum og generelt har en god boldomgang. Skal der findes et hår i suppen, må det være, at ulvene har lukket to mål ind i hver af de hidtidige kampe:

- Offensivt har der virkeligt været kvalitet i vores spil, men vi skal blive bedre, når vi ikke har bolden – jeg vil have, at modstanderne skal arbejde hårdere for at komme til afslutninger mod os, fortæller Kenneth Andersen.

FCM U19 møder lørdag AaB, der må forventes at have friske ben, da nordjyderne kun har spillet en kamp i sæsonen. Her blev det til et 2-1 nederlag imod Lyngby. Udebaneopgøret fløjtes i gang kl. 13.00.

”Work in progress” for FCM U17
Det yngste Akademihold viste deres potentiale frem, da det blev til overbevisende 4-1 sejr over FC Nordsjællands talenter. Dermed har FCM U17 fået fuld pointhøst for årets to første kampe, men Svend Graversen maner til besindighed:

- Vi vinder fortjent over FCN, og så tager vi en heldig sejr i Randers, i en kamp, hvor vi spillemæssigt ikke kunne være med. Så pointene fokuserer vi ikke så meget på lige nu – der vil komme op- og nedture, og det vigtigste er, at spillerne lærer af kampene og fortsætter med at træne lige så godt, som de har gjort indtil nu, siger Graversen.

Adspurgt om forskellen på dette års FCM U17 og holdet fra sidste sæson, siger han:

- Holdet sidste år var fantastisk på et individuelt plan, mens dette mandskab er meget stærkt på det relationelle, holdmæssige plan. Opstarten og de første kampe har vist, at holdet er meget mentalt stærkt – bl.a. spiller vi en træningskamp mod HSV, hvor vi kommer bagud med 4-0 i første halvleg, men ikke går i opløsning af den grund. Til gengæld er det også tydeligt, at spillerne skal lægge på, på det tekniske plan, beretter Graversen.

FCM U17 får lørdag en ny indikation, af hvor holdet står, når man gæster AaB. Der er kampstart på AaBs anlæg på Hornevej kl. 15.15.