17.08.2017, 12:19 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Talenterne møder Randers

Fuldt program i U-ligaerne lørdag eftermiddag

U19 ligaen: Randers Freja U19 – FC Midtjylland U19, lørdag kl. 13.00
Med en 2-2 kamp i Brøndby indledte FCM U19 i lørdags den nye sæson i U19 Ligaen. Pointdelingen kom i hus efter et livligt opgør, hvor FCM to gange var i front, og cheftræner Kenneth Andersen udtrykte efter kampen tilfredshed med det spillemæssige niveau i premieren.

Efter mødet med Brøndby U19’s Zorniger-inspirerede ”overfaldsfodbold” venter der en noget anden opgave, når FCM U19 på lørdag gæster Randers. Om kronjyderne siger Kenneth Andersen:

- Det er altid en udfordring at spille i Randers. De er godt organiserede og hårdtarbejdende, og de er meget dygtige til at spille deres form for fodbold. Derudover bliver det en kamp, hvor vi virkelig skal have styr på vores restforsvar, bemærker Kenneth Andersen og indikerer derved, at han forventer, at det bliver en kamp, hvor Randers vil forsøge at udnytte ulvenes egne boldtab og fejlplaceringer, når FCM kommer frem ad banen.

Kronjyderne fik en fortrinlig start på den nye sæson, da på hjemmebane lavede hakkelse af Lyngby og vandt 6-1.

I forhold til kampen mod Brøndby er to nye ansigter kommet til truppen – Casper Tengstedt har afsonet den ene karantænedag, han optjente i sidste sæson. Derudover er der mulighed for debut til den hurtige højreback Henry Uzochokwu Unuorah – i daglig omtale bare ”Uzo” – der er kommet til klubben fra FC Ebedei.

U17 Ligaen: Randers Freja U17 – FC Midtjylland U17, lørdag kl. 15.15
Mens FCM U19 allerede har været i aktion, er Randers-kampen det nye U17-holds ilddåb, og cheftræner Svend Graversen lægger ikke skjul på, at han er spændt på at se, hvor det nye kuld står:

 - Vi har haft en god forberedelse, hvor førsteårsspillerne gjorde en god figur ved Next Generation Trophy i Østrig, mens andetårsspillerne har haft nogle gode træningspas sammen med U19, siger Graversen.

I den forgangne sæson bød FCM U17’s kampe i gennemsnit på 4,35 mål – et højt snit, der var en naturlig følge af, at ulvene spillede en kompromisløs omgang fodbold med indbygget risiko. I denne sæson vil ulvene dog gå lidt mere forsigtigt til værks- i hvert fald til at starte med:

- Nogle af de spillere, der nu er blevet rykket op på U17, var så stærke individuelt stærke, at vi kunne tillade os at spille på en måde, der gjorde, at de blev sat i mange mand-til-mand situationer. Nu står vi i en situation, hvor vi fysisk kommer til at være undermatchet de fleste hold, og derfor kan vi ikke tillade os at spille med helt så stor afstand mellem spillerne, udtaler Graversen.

I den henseende bliver kampen mod Randers en god lakmustest. Kronjyderne, der trænes af den tidligere FCM-træner Anders Nim, har i højere grad end FCM U17 bibeholdt stammen fra sidste år. Ud over et rent fysisk plus, så giver det dem en erfaringsmæssig fordel før mødet med det noget ”grønne” FCM-mandskab, der til gengæld besidder en fart, der kan gøre ondt på de fleste hold.

- Jeg sidder med følelsen af, at vi har et hold, der både kan vinde og tabe til samtlige hold, så jeg ser frem til at se, hvordan den premieren spænder af, og så gælder det ellers bare om at spillerne så hurtigt som muligt vænner sig til tempoet i U17-ligaen, lyder det fra Graversen.