25.08.2017, 16:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Talenterne tager imod FC Nordsjælland

Weekenden byder på U-fodbold fra øverste hylde, når FC Nordsjælland gæster FC Midtjylland

U19 Ligaen: FC Midtjylland U19 - FC Nordsjælland U19
Kick-off kl. 15:15 på Ikast FS baneanlæg

Efter en sæsonåbning med pointdeling i Brøndby, fik FCM U19 en 4-2-sejr med hjem fra Randers Freja i U19 Ligaens anden spillerunde. Lørdag venter så sæsonens tredje kamp, hvor FC Nordsjælland gæster Ikast FS baneanlæg.

- Jeg forventer, at det bliver en kamp på et godt og højt niveau, som det altid er i U19 Ligaen. Vi møder et mandskab, der gerne vil og kan spille fodbold, så det er altid nogle gode kampe, vi spiller mod nordsjællænderne, udtaler U19-træner Kenneth Andersen.

Det nordsjællandske U19-hold har kun spillet en kamp i sæsonen, hvor det blev til en sikker 3-0-sejr ude mod Lyngby BK. Her blev Jonathan Oluwadara Amon dobbelt målscorer for FC Nordsjælland.

- FC Nordsjælland U19 spiller ligesom deres superligahold. Det betyder, at det er et hold, der rigtig gerne vil have bolden i egne rækker og dominere kampene – og dét er de gode til. Det skal vi selvfølgelig forsøge at dæmme op over for, men samtidig acceptere, at vi ikke nødvendigvis bliver spildominerende. Det betyder bare, at vi skal sikre, at vi har bolden, der hvor vi gerne vil have den og altså ikke lader dem komme til fadet offensivt. Vi skal helt sikkert forsøge at sætte vores eget præg på kampen, fortæller Kenneth Andersen.

Til trods for at det er en stærk modstander, der gæster Ikast, har holdet troen på egne evner, men er stadig inde i en fase i sæsonen, hvor udviklingen er i højsæde.

- Som altid går vi ind til kampen med en forhåbning om at tage alle tre point. Holdet har stadig ikke spillet så mange kampe endnu, så det betyder, at vi fortsat skal lægge på som hold. Det er vigtigt, at vi udvikler vores spil kamp for kamp og udvikler os som et kollektiv.

FC Nordsjælland sluttede sæsonen 2016/17 på en femteplads i U19 Ligaen. I det seneste ligaopgør mellem de to mandskaber besejrede FC Nordsjælland ulvene med 3-0 på Farum Park. Der er derfor lagt op til et spændende opgør.

U17 Ligaen: FC Midtjylland U17 - FC Nordsjælland U17 
Kick-off kl. 13:00 på Ikast FS baneanlæg

FCM U17 fik en god start på sæsonen med en udesejr på 2-1 over Randers Freja i en kamp, hvor fight og slid sikrede ulvene de tre point. Hanus Sørensen og Frederik Christensen stod for FC Midtjyllands scoringer. Næste udfordring i U17 Ligaen er opgøret mod FC Nordsjælland på hjemmebane.

- Vi skal i gang igen efter en rigtig svær udekamp i Randers, som vi heldigvis trak os sejrrigt ud af. Det er en meget svær opgave, vi står over for, og vi skal derfor sørge for at stå sammen som hold, når tingene bliver svære. Det er heldigvis en af vores forcer, og den får vi brug for i kampen mod FC Nordsjælland, for det bliver en utrolig vanskelig kamp mod et stærkt hold, udtaler U17-træner Svend Graversen.

FC Nordsjælland åbnede sæsonen med en 3-1-sejr hjemme over Lyngby BK. Målscorerne fra Nordsjælland var Oliver Tølbøll Rimmen, Chukwuemeka Paul Nnamani og Frederik Koza. Det nordsjællandske U17-hold betragtes da også som en af mesterskabskandidaterne.

- Nordsjælland har vel nok Danmarks bedste U17-hold netop nu. Det er et homogent hold, der er godt sammenspillet. Det betyder også, at vi skal være markant dygtigere på bolden, end tilfældet var mod Randers for at kunne få et godt resultat mod nordsjællænderne. Det bliver et bjerg, der skal bestiges, siger Svend Graversen.

FC Nordsjælland løb med bronzemedaljerne sidste sæson, mens FCM U17 opnåede en placering som nummer seks i U17 Ligaen. Der er derfor lagt op til et interessant opgør, hvor de nordsjællandske tigre løber med favoritværdigheden.