15.09.2017, 11:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Talenterne tager imod OB

OB står for skud i ulvenes egen hule lørdag. Mens U19 jagter endnu en sejr, søger U17-holdet genrejsning efter det smalle nederlag til AAB

U19 Ligaen: FC Midtjylland U19 - OB U19
Kick-off kl. 15:15 på Ikast FS baneanlæg

FCM U19 har fået en forrygende sæsonstart med fire sejre og et enkelt uafgjort resultat, som giver ulvene en delt førsteplads i U19 Ligaen. Lørdag gæster OB så Ikast FS baneanlæg, og forventningen er en spændende kamp.  

- Det er et OB-hold, der gerne vil udvikle spillere og dermed har et ønske om at spille fodbold. Der kommer ikke et hold fra Odense, som bare stiller sig ud og parkerer bussen. Tværtimod plejer kampene mod OB at blive spillet med god intensitet, og der er vanligt gode dueller og rigtig flot spil. Derfor tror jeg også på, det bliver en seværdig kamp med høj intensitet, fortæller U19-træner Kenneth Andersen.

I FCM-lejren er der stor respekt for holdet fra Odense, der har fået en blandet sæsonstart med en sejr, et uafgjort resultat samt et nederlag.    

- OB er et mandskab med nogle dygtige individualister, som vi skal have dæmmet op overfor. De har meldt ud, at målsætningen er medaljer denne sæson, så odenseanerne må have en stor tro på, at de har et stærkt hold, der kan blande sig i det fine selskab, udtaler Kenneth Andersen. 

Hos FCM-mandskabet holdes der fokus på eget spil og udviklingen heraf.  

- I træningen har vi haft fokus på vores gennembrudsspil, og det lykkedes vi rigtig godt med i den sidste halve time af første halvleg mod AAB. Det er noget, vi arbejder meget med og holder fokus på frem mod OB-kampen, og som kan vise sig at være afgørende for kampens udfald, siger Kenneth Andersen.

U17 Ligaen: FC Midtjylland U17 - OB U17 
Kick-off kl. 13:00 på Ikast FS baneanlæg

FCM U17 befinder sig på en femteplads i tabellen efter sæsonens tre første kampe, der har resulteret i seks point til ulvene. Dagens modstander ligger lige under midtjyderne – på en sjetteplads – med fem point. I opstarten mødte de to hold hinanden i en træningskamp, som endte 2-2. Der er således lagt op til et tæt opgør på Ikast FS baneanlæg. 

- Det var en rigtig god og tæt optaktskamp, vi havde mod OB, og det er forventeligt, at det bliver endnu et spændende opgør. Det er et fysisk stærkt mandskab, der går til den på banen og smadrer igennem i nærkampene. Selvom vi ikke får point med hjem fra Aalborg, spiller vi en rigtig god kamp, og det tager vi med videre til OB-kampen, udtaler træner Svend Graversen. 

U17-holdet har i efteråret størst fokus på eget spil og på at udvikle kollektivet.  

- Vi skal fokusere på os selv og udviklingen af holdet i sæsonstarten. Det er vigtigt, at vi er ligeså dedikerede til kampen, som vi har været i de første kampe. Dertil er det en vigtig faktor, at vi har stor kvalitet i vores boldomgang – som i den grad var tilfældet mod FC Nordsjælland, fortæller Svend Graversen. 

I sidste sæsons indbyrdes opgør blev det til to sejre over OB i to spillemæssige forskellige opgør. 

- Vi plejer at have nogle meget tætte opgør mod OB, som jo er den slags, der er de sjoveste at spille. Vi formår at vinde begge kampe imod dem i sidste sæson, men den ene sejr var ufortjent, må vi erkende. Jeg tror derfor på en meget lige kamp, men også en kamp vi kan få et godt udbytte af, afslutter Svend Graversen.