02.05.2019, 13:29 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: Talenterne til Esbjerg

To opsatte FCM-hold jagter fuldt udbytte imod altid kompetente Esbjerg

Esbjerg fB U19 - FC Midtjylland U19, lørdag kl. 13.00.
FCM U19 kommer fra en mareridtsagtig kamp mod Vejle, hvor spillet flød godt, og der blev produceret de fornødne chancer. Man scorede bare ikke.

Den effektivitet ulvene manglede, havde Vejle til gengæld til overmål og gæsterne bragte sig foran 3-0 inden FCM U19 hev sig selv op ved hårrødderne, og  med tre scoringer sikrede sig det ene point.

Samtlige Vejles tre mål kom efter omstillinger, men Claus Therkildsen har ikke tænkt sig at gøre restforsvaret til et særligt fokuspunkt på den baggrund:

- Det har ikke været et problem at dæmme op for modstanderens omstillinger i de andre kampe, så jeg vil ikke male fanden på væggen. Det var en speciel kamp, og når vi analyserer den, så er det også en, vi burde have vundet, både på expected goals og ja, nærmest alle øvrige parametre, udtaler cheftræner Claus Therkildsen.

Pointtabet betød at FCM U19 har måttet afgive førstepladsen til AaB, der tirsdag aften vandt 2-1 ude over Esbjerg. Netop Esbjerg er modstanderen i lørdagens opgør.

De bliver nøjagtig lige så svære at spille imod, som de altid er. Det er et hårdtarbejdende, godt organiseret hold, der løber og kæmper i to gange 45 minutter. Vi kommer til at holde fast i vores eget spil, og skal nok få skabt chancer, og så skal vi bare have lidt tålmodighed og ikke lade os stresse, bemærker Claus Therkildsen.

Han kan igen råde over Antonis Martis, der er tilbage fra karantæne, og også på skadesfronten lysner det en smule for FCM U19: Oscar Bloch og Nikolas Dyhr returnerede mod Vejle, og har ikke oplevet tilbagefald i dagene efter.

Esbjerg fB U17 - FC Midtjylland U17, lørdag kl. 15.30.
For FCM U17 gælder det om at rejse sig efter en frustrerende kamp mod Vejle, hvor man dominerede klart, skabte mange chancer – og alligevel tabte 0-2.

Cheftræner Henrik Jensen er utilfreds med hvordan FCM forvaltede overtaget mod Vejle, men vil fastholde det spillemæssige udtryk, når FCM U17 lørdag gæster Esbjerg.

- Resultatmæssigt skal vi bedre ud af kampen på lørdag, men ellers vil vi gøre mange af de samme ting, som mod Vejle. Vi skal være kontrollerende og freadrettede i vores forsvars- og presspil, og tage initiativet i kampen.

Sammen med FC Nordsjælland er EfB ligaens mest formstærke hold, og vestjyderne går ind til kampen med fem sejre i træk. Da de to hold mødtes i efteråret, blev det til en 2-3 sejr til Esbjerg efter en jævnbyrdig kamp.

- Jeg husker det som en kamp, der bølgede frem og tilbage, men også en kamp, hvor vi ikke spillede op til vores bedste niveau. Jeg forventer igen, at det bliver en tæt kamp, for sådan har U17 Ligaen været denne sæson, masser af jævnbyrdige kampe og det er med til at gøre det til en fed række, udtaler Henrik Jensen.

FCM U17 har generelt været forskånet for skader, men denne gang må trænerstaben dog formentlig se bort fra en eller flere spillere – Victor Lind, Oliver Jeppe, Mads Sandsberg og Christoffer ”Bobber” Møller er alle tvivlsomme. John Ndjates advarsel mod Vejle sender ham ligeledes i karantæne til opgøret.