19.04.2018, 14:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Optakt: talenterne til Lyngby

U19 leder efter effektiviteten, mens U17 skal forsøge at fastholde den.

Lyngby BK U19 – FC Midtjylland U19, lørdag d. 21/4 kl. 13.00
FCM U19 løb panden imod Esbjerg-muren og forfølgerne så deres snit til at hapse et par bidder af FCM’s forsprings-ost. Syv points forspring har nu FCM U19 ned til Brøndby og FCK’s talenter, der dog har spillet en kamp færre end ulvene.

Konkurrenternes laden og gøren fylder imidlertid ikke meget hos FCM’s trænerstab, der har brugt tiden på at gennemse og analysere Esbjerg-kampen.

- Ligesom et godt resultat kan dække over en utilfredsstillende præstation, så kan et dårligt resultat også overskygge en god præstation. Det var tilfældet i lørdags, og vi skal holde fast i, at vi gjorde mange ting rigtigt. når det er sagt, er vi nødt til at gøre noget ekstra for at opsøge heldet, og i praksis betyder det, at vi mod Lyngby skal være endnu mere omhyggelige, både i spilsituationerne og i vores forberedelser til kampen, udtaler cheftræner Kenneth Andersen.

Da FCM og Lyngby mødte hinanden i efteråret resulterede det i en medrivende 3-3 kamp, hvor Lyngby bragte sig foran i overtiden, inden Christian Tue Jensen fik det sidste ord med sin udligning.

Lyngby BK U17 – FC Midtjylland U17, lørdag d. 21/4 kl. 15.15
FCM U17 blæste lørdag Esbjerg ud af banen i en ensidig 7-1 forestilling, og fik ved samme lejlighed brudt en stime på fire uafgjorte kampe.

Allerede dagen efter, søndag, var holdet igen på banen i DBU Jyllands U17 Pokalturnering.

Her tog Svenstrup-Godthåb IF imod på en nyanlagt kunstbane. Nordjyderne talte flere spillere der har været omkring AaB’s talentprogram og især i første halvleg ydede de god modstand, og bragte sig også foran. Til slut trak FCM U17 dog fra og sejrede 3-1. Semifinalen spilles 2. maj mod AC Horsens, der topper U17 divisionen.

Nu skal der følges op mod Lyngby, der ligger på niendepladsen i U17 Ligaen. Sidst de to hold mødtes endte det 1-1.

- Vi har hele tiden skabt mange chancer, men desværre også brændt alt for meget. Derfor var det meget tilfredsstillende, at vi mod Esbjerg scorer syv gange på ni skud indenfor rammen, fortæller Akademitræner Martin Mark.

En trist baggrund
De to kampe afvikles i skyggen af Bjarke Markussens bortgang. Den 32-årige superfan var altid en loyal støtte ved FCM-talenternes kampe, og det var en berørt ungdomsafdeling, der tidligere denne uge modtog beskeden om, at Bjarkes var gået bort i en alt for ung alder. Af samme årsag vil FCM bære sørgebind lørdag.