08.03.2018, 12:06 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U-holdene får besøg af AaB

De to akademihold skal forsøge at komme tilbage på sejrssporet mod Aalborgenserne

FC Midtjylland U19 – AaB U19 lørdag d. 10/3 kl. 13.00.
FCM’s vicemestre led sæsonens første nederlag, da det i Farum blev til et 3-2 nederlag til FC Nordsjælland – et pointtab, der ærgrer så meget desto mere, fordi FCM U19 faktisk førte 2-0 med under en halv time tilbage af opgøret.

U19-holdet er dog stadig i en favorabel position og fører U19 Ligaen med otte og ni point ned til henholdsvis AGF og netop FC Nordsjælland, men ulvene vil givetvis være ekstra opsatte på at komme tilbage på sejrssporet på lørdag.

Her kommer AaB på besøg, og det er nordjyderne, der har revanche til gode. Tilbage i september overvandt FCM U19 således en tidlig AaB-føring og endte med at sejre 3-1 på AaB’s anlæg på Hornevej, blandt andet i kraft af to mål fra Sebastian Buchs fødder.

Du kan se højdepunkterne fra u-holdenes seneste besøg i Aalborg her.

AaB indledte forårssæsonen i sidste weekend, og det sket med succes. De rød- og hvidstribede slog sikkert Lyngby med 4-1, blandt andet på to mål af den nyslåede Superligaspiller Wessam Abou Ali.

FC Midtjylland U17 – AaB U17 lørdag d. 10/3 kl. 15.15.
FCM og FCN U17 leverede en kandidat til sæsonens mest medrivende u-kamp, da de i lørdags spillede 5-5 i Farum, og i det hele taget går der sjældent stille af, når FCM U17 rejser udenbys; de syv udekampe i indeværende sæson har således budt på 43 mål.

De offensive kvaliteter bliver der brug for på lørdag, når AaB kommer på besøg. Gæsterne forsvarer sig dygtigt på fremmed græs og har blot lukket tre mål ind i seks udekampe. AaB trak sig bedst ud af de to klubbers seneste møde, da de i september vandt 3-2 i Aalborg.

Lørdagens kamp er, udover en direkte duel mellem to af medaljebejlerne, også på et møde mellem U17 Ligaens pt. to mest scorende spillere, AaBs Mikkel Kaufmann (15 mål) og FCM’s Nikolas Dyhr (14 mål). Til gengæld må FCM U17 undvære en anden offensiv profil – Gustav Isaksen (12 mål) afsoner sidste karantænedag efter han blev udvist mod Randers.

AaB U17 gik U19-holdet i bedene og vandt ligeledes 4-1 over Lyngby i lørdags i holdets hidtil eneste kamp i foråret.

Begge de to kampe ventes i skrivende stund afviklet på Ikast Stadion.