25.04.2019, 12:41 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U-holdene ind på opløbsstrækningen

Det spidser til i U-ligaerne, og begge FCM’s hold er i den grad en del af topkampen. Lørdag kommer Vejle på besøg.

FC Midtjylland U19 – Vejle BK U19, lørdag kl. 13.00.
Et afbudsramt FCM U19 led i forrige weekend sæsonens første  liganederlag, da AaB på en straffesparksscoring i de døende minutter trak sig sejrrigt ud af topkampen.

Det skete efter et opgør, hvor FCM især i anden halvleg virkede slidte, og cheftræner Claus Therkildsen lægger ikke skjul på, at det lille afbræk har gjort holdet godt.

- Ja, helt afgjort. Man kan sammenligne det lidt med en Formel 1-racer – hvis der ikke er mere dæk og benzin, så kan man ikke blive ved med at køre stærkt. Så vi har givet spillerne nogle fridage, så de kunne få kræfterne tilbage, både fysisk og mentalt.

- For os gælder det om at finde ind til det, vi hidtil har været gode til. Det vil sige, vi skal have bolden mere, end vi havde i anden halvleg mod AaB og vi skal være stærke i vores presspil. Er vi det, skal vi nok finde de rum og muligheder, der opstår ved modstanderne, udtaler Therkildsen

FCM og AaB ligger nu side om side i toppen af tabellen. Derfor  venter der nu FCM U19 seks ”finaler”, hvoraf den første bliver lørdagens hjemmekamp mod Vejle.

Sæsonens første møde med vejlenserne endte 1-1, og Claus Therkildsen udtrykker respekt for østjyderne, der ligger på en øjeblikkelig 5. plads i U19 Ligaen.

- Jeg husker vores første møde som et vanskelig kamp. Den blev afviklet på en ikke særlig god græsbane, og vi spiller ikke nogen stor kamp, men burde dog have vundet. Vejle har et ærgerrigt, fysisk stærkt hold, så vi er nødt til at være på dupperne.

FCM U19 må til kampen se bort fra Antonis Martis (billedet). Midtbanedynamoen fik en advarsel i Aalborg, og det har udløst en karantænedag.

FC Midtjylland U17 – Vejle BK U17, lørdag kl. 15.15.
Mens U19 spillerne restituerede, bød påsken på fuldt program for FCM U17, der var draget til Dallas for at deltage i talentturneringen Generation Adidas Cup. Her nåede man helt frem til finalen, hvor det imidlertid blev til et 2-0 nederlag til Club Tijuana fra Mexico.

- Det var en yderst velorganiseret turnering, og der var ikke en finger at sætte på rammerne. De amerikanske hold havde nogle dygtige, atletiske spiller, men rent taktisk var de ikke så langt fremme. Fodbolden i USA er langt mere centralt organiseret end hos os, og det spillemæssige udtryk hos holdene er ret ensartet – det er fuld fart frem, og holdene er stadig i færd med at finde deres egen stil, beretter Henrik Jensen.

Nu gælder det atter den hjemlige liga, hvor man møder Vejle. Det bliver de to klubbers tredje møde i denne sæson – først vandt Vejle 4-0 i ligaen, hvorefter FCM U17 revancherede sig ved at ekspedere rivalerne ud af pokalturneringen med en 3-1 sejr. Om ligakampen siger Henrik Jensen:

- Det var en kamp, hvor de var enormt giftige på kontra, og samtidig var meget effektive. De vil helt sikkert forsøge at ramme os på omstillingerne igen, men ellers tror jeg faktisk det bliver en kamp, hvor holdene på skift kommer til at være spilstyrende, og så må vi jo bare sørge for at score i vores gode perioder, fortæller Henrik Jensen.

Kampen bliver samtidig et møde mellem nr. 1 og nr.  2 på topscorerlisten i U17 Ligaen – Mads Kristian Hansen (15 mål) og Vejles Wahidullah Faghir (14 mål). Henrik Jensen betegner Faghir som en fysisk stærk angriber, der er god til at spille med ryggen mod mål og afslutter godt med begge ben og hovedet.

Faghir scorede det ene mål i Vejles nylige 2-1 sejr over Brøndby, men også Mads Hansen er i topform: med fem mål blev FCM-angriberen turneringstopscorer ved Generation Adidas Cup.