28.08.2019, 13:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Optakt: u-holdene møder AaB

Der venter et par svære, men spændende kampe for talenterne, der lørdag drager til Aalborg

Det ”nye U19” har fået en udmærket start på den nye sæson, hvor det er blevet til fire point i to kampe. Senest blev det til en 6-0 sejr over Randers i en kamp, hvor FCM'erne dominerede klart – og - ikke uvæsentligt - også formåede at omsætte spilovervægten til mål:

 

- Nu har jeg set kampen igennem i gen, og jeg så mange positive ting i vores offensiv, hvor vi var bevægelige og fik spillet chancerne store. Det jeg er mest tilfreds med, er dog at vi ingen chancer gav væk. Vi holder Randers nede på to skud, begge uden for feltet. Især er jeg glad for den måde, vi får lukket ned for deres omstillinger på, fortæller cheftræner Henrik Jensen.

 

De kvaliteter for FCM U19 brug for på lørdag, hvor der venter en stærk modstander i form af AaB. De to hold sloges til det sidste om mesterskabet i en historisk tæt afgørelse, der vippede til FCM's side, da AaB i sidste spillerunde satte point til mod Silkeborg.

 

Med det i mente er der naturligt nok en sund respekt for nordjyderne i FCM-lejren:

 

- AaB stiller igen i år med et rigtig kompetent hold, og det bliver en super fed kamp for drengene. Vi skal præstere på samtlige parametre, både offensivt og defensivt, hvis vi skal have de tre point, udtaler Henrik Jensen.

 

Nordjyderne indledte sæsonen med to sejre, men kom i den forgangne weekend lidt ned på jorden, med et 4-0 nederlag på udebane til OB, der i øvrigt også ligner et hold, der vil spille med om topplaceringerne i årets U19 Liga.

 

I det seneste indbyrdes opgør mellem FCM og AaB, vandt de rød-hvide 2-1 i Aalborg.

 

Hos FCM U19 er skadesituationen uændret, hvilket vil sige at Emil Sand, Oche Odeh og Frederik Christensen fortsat er ude. Derudover har Henrik Jensen også måttet se bort fra Nikolas Dyhr og Gustav Isaksen, omend baggrunden her er mere positiv: de to spillere trænger sig på til Superligaholdet.

 

Er Jensen ærgerlig over at måtte undvære to stærke kort, maskerer han det imidlertid godt:

 

- Nej, jeg er overhovedet ikke ærgerlig! Det er det, vi arbejder for hver dag på u-holdene, og jeg er utrolig glad på Dyhr og Gustavs vegne, lyder det fra U19-træneren.

 

Der er kampstart på AaB's anlæg på Hornevej lørdag kl. 13.00.

 

U17: skal komme bedre ud denne gang

Hvis man følger med i ungdomsfodbolden, så vil man vide, at U17-kampene ofte er temmelig omskiftelige og kampbilledet typisk ændrer sig adskillige gange i løbet af de 90 minutter.

 

Det var således også tilfældet i FCM U17's første kamp i sæsonen. Her blev det til en 5-2 sejr over Randers i en kamp, hvor Claus Therkildsen både fik lov til at skælde ud, græmme sig, rose og juble. Ved halvleg var FCM U17 fortjent bagud med 2-1, men holdet leverede et stærkt comeback efter pausen.

 

- Jeg er tilfreds med, at vi formår at ændre udtryk til anden halvlegs start. I første halvleg var vi slet ikke gode nok til at finde rummene på banens midte, og så endte vi med at prøve at klemme nogle alt for svære afleveringer ind langt oppe i banen, fortæller Therkildsen.

 

FCM-træneren er også glad for det element af anskuelighedsundervisning som kampen fik for spillerne: de kom ud til anden halvleg med mere tænding og større duelstyrke, og det var instrumentalt i forhold til at man på et kvarter gik fra 1-2 til 4-2.

 

Nu venter AaB og sæsonens første udebanetur, og i FCM-lejren håber man, at holdet kan bygge videre ovenpå fra Randers-kampen:

 

-. Jeg ser gerne, at vi kommer med det rigtige udtryk fra kampens start, og så skal vi være lidt bedre til at finde de offensive løsninger i det etablerede spil, lyder cheftrænerens ønskeliste til opgøret.

 

Også AaB var i aktion for første gang i sidste weekend – her blev det til et knebent 2-3 nederlag i OB i en kamp, der først blev afgjort i slutminutterne. FCM U17 vandt det seneste indbyrdes opgør med AaB, ligeledes med 3-2.

 

Hos FCM U17 er skadesituationen uændret. De to målmænd, Bobber og Vang Madsen, er ude og det samme er kantspilleren Rasmus Kristiansen. Derudover er playmakeren Oscar Fraulo i karantæne efter at være blevet udvist i åbningskampen.

 

Der er kampstart i Aalborg lørdag kl. 15.15.