12.09.2019, 19:07 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: Daniel Stentz

Optakt: U-holdene møder Vejle

FCM-talenterne møder lørdag eftermiddag Vejle i VB Parken

Vejle U19 – FC Midtjylland U19 lørdag kl 12.30

FC Midtjylland U19 er kommet glimrende i gang med den nye sæson, hvor de forsvarende danske mestre har syv point efter tre kampe. Senest blev det til en 2-1 sejr over sidste sæsonen sølvvindere fra AaB inden landskampspausen.   

- Vi leverer en fin præstation i Aalborg. Man kan se, at vi er blevet mere afstemt i de forskellige faser af spillet. I første halvleg får vi vist de ting vi gerne vil og har trænet og øvet os i spillet på bolden og uden bolden. Det var rigtig tilfredsstillende, fortæller cheftræner Henrik Jensen.

FCM U19 har været gode til at finde netmaskerne i de første tre kampe, hvor især en 6-0 sejr over Randers har hjulpet til en 10-3 bevidner også om et mandskab, der er god til at producere målchancer. Holdets cheftræner er glad for holdets evne til at score mål, men er mest tilfreds med det udtryk holdet har vist:

- Vi har vist et godt stabilt udtryk i de første tre kampe. Vi har lagt meget på vores spil både i opstarten og i de første par turneringkampe, hvor der har været fint niveau hele vejen igennem, men vi ved også, at vi kan lægge mere på fremadrettet og det stater allerede mod Vejle på lørdag, forsikrer cheftræneren.

Lørdag middag skal de unge ulve igen i aktion, og her venter en tur til Vejle. Vejlenserne har ligesom ulvene også fået en glimrende start på ligaen. Seks point er det blevet til efter de første tre kampe, hvor man kun har tabt knebent 3-2 til ligaens førerhold OB.

Kigger man på sidste sæsonens resultater, så er der lagt op til en tæt og spændende duel mod vejlenserne. Her blev det til to uafgjorte kampe med 1-1 i Vejle og 3-3 i Ikast.

- Vi glæder os til at komme i gang igen efter en landskampspause. Vi har haft gode træningspas siden sidste kamp, og glæder os til at komme ud på banen. Vi ved vi møder et dygtigt hold. Vi skal som altid præstere på et højt niveau for at vinde. Vi kommer med en positiv indgang til kampen, da vi selv føler, at vi har præsteret godt i de sidste par kampe, men ved at vi, som altid, skal præsentere på et højt niveau for at vinde i Vejle, lyder det fra Henrik Jensen.

På lørdag er der igen lagt i kakkelovnen til en tæt og spændende duel mellem to dygtige mandskaber. Der er kampstart på VB Parken kl. 12.30.

Vejle U17 – FC Midtjylland U17 lørdag kl 15.00

FCM U17 er, ligesom FCM U19, også kommet rigtig fra land. Holdet ligger aktuelt nr. to med årets U17-liga, efter at holdet har slået både Randers, AaB og OB i de første tre kampe, og dermed har gjort rent bord. Om den gode start udtaler holdets cheftræner, Claus Therkildsen:

- Selvfølgelig er det en god start når man vinder tre ud ad tre kampe, men som altid er det jo spillerudvikling vi først og fremmest har fokus på. Der er det dejligt at se, at vi hele tiden kan se udvikling i de ting vi justerer, arbejder med og italesætter på træningsbanen. Når det er sagt, så er det jo en ny dag, en ny kamp, der venter forude. Vi kigger frem mod den næste opgave vi har, lyder det fra U17-træneren.

Den næste opgave for U17 er lørdag eftermiddag, når holdet skal forsøge at bygge videre på den gode start de har fået, når de gæster Vejle i VB Parken. Vejlenserne har haft en noget blandet start på sæson, hvor det både uafgjort mod Silkeborg, sejr over OB og senest et nederlag til Randers Freja.

På trods af, at ulvene på papiret har favoritværdigheden, er der dog stor respekt for Vejle-mandskabet, der i sidste sæson slog ulvene i begge opgøre:

- Det er altid svært at spille mod Vejle. Det så vi sidste år. Både U17 og U19 havde store problemer mod Vejle. Vi har selvfølgelig stor respekt for dem, men vi ved, at hvis vi holder fokus på os selv og rammer topniveauet, så vil de også få det rigtig svært mod os, udtaler Claus Therkildsen.  

Der er kampstart i Vejle lørdag kl. 15.00.