21.09.2017, 12:59 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U-holdene til Esbjerg

Sidste sæsons mesterskabsduellanter tager en ny tur i ringen, når FCM U19 lørdag gæster Esbjerg. U17 skal forsøge at veksle godt spil til tre point.

Esbjerg U19 – FC Midtjylland U19, lørdag kl. 13.00
FCM U19 indtager en delt førsteplads i U19 Ligaen, og mod OB viste de hvorfor. Fynboerne blev mast i et vedvarende helbanepres, og ulvene skabte ret beset chancer til mere end de tre mål, det blev til.

Nu venter en vanskelig udekamp mod de forsvarende mestre fra Esbjerg, og det er FCM U19, der har revanche til gode efter at vestjyderne vandt det seneste indbyrdes opgør med 3-1 i Ikast. Mens FCM U19 allerede har fem ligakampe under bæltet, har Esbjerg-mandskabet blot spillet to kampe, med en sejr og et senest et 3-2 nederlag til Lyngby til følge.

- Jeg forventer, at det bliver en sværere kamp, end det var tilfældet mod OB. Esbjerg er et notorisk godt organiseret hold, og vi så hvor stærke de var i sidste sæson. De skal ud og spille UEFA Youth League i næste uge (mod finske KäPa, red.) og det er nogle kampe, som vi selv rigtig gerne ville have spillet, erkender cheftræner Kenneth Andersen.

Brandvarm duo nyder godt af stærke folk i ”andet geled”
Han kan til gengæld glæde sig over at råde over U19 Ligaens pt. mest målfarlige angrebsduo. Sebastian Buch (billedet) og svenske Aziz Essaisi har på det nærmeste scoret efter behag i sæsonens første fem kampe, hvor det er blevet til 11 mål – seks af Buch og fem af Aziz. Også i seneste runde var de to angribere i fokus – først fremtvang Aziz et straffespark, som Victor Torp udnyttede, i starten af anden halvleg scorede Buch og til sidst slog Aziz sejren fast kort før tid

- Buch er den, der har været her i længst tid af de to, og han har nærmest fra første dag været en flittig målscorer. Det har Aziz også været i gennem hele sin ungdomskarriere, men han kom fra et lidt lavere niveau (svenske Djursholm FC, red.) og har skullet justere sig til at spille mod nogle bedre modspillere, ligesom han naturligvis har skullet vænne sig til livet på Akademiet og i Danmark.

- Buch er en hurtig ”dybdeløber”, der også kan spille på kanten, mens Aziz er en hovedstødsstærk mellemting mellem en egentlig angriber og en hængende angriber – ja, faktisk kan han også spille som offensiv midtbane. Der, hvor de begge har rykket sig meget, er på det relationelle – de er blevet dygtige til at gøre hinanden gode, og så nyder de godt af, at vi har en hel stribe spillere bag dem, der mestrer den sidste- og næstsidste aflevering, siger Andersen om duoens succes.

Esbjerg U17 – FC Midtjylland U17, lørdag kl. 15.15
Alt var godt – på nær resultatet. Sådan lyder den korte opsummering af FCM U17’s kamp mod OB i sidste runde.

Ulvene dominerede og skabte en overflod af chancer, men forsømte at få lukket kampen, og det kostede to point, da OB fire minutter før tid scorede på deres eneste afslutning i anden halvleg.

- Vi kommer frem til 15 afslutninger i åbent spil, og det burde udmønte sig i mere end to mål, især fordi vi kan se, at afslutningerne faktisk falder i de farlige zoner – det vil sige midt for mål, inde i feltet eller lige uden for, beretter Mads Buttgereit.

- Så vi skal se, om ikke vi kan blive lidt mere effektive i vores afslutninger. Det hører dog også med til historien, at OB’s målmand stod en brandkamp, hvor han først snuppede et straffespark og siden havde en hel stribe afgørende redninger.

- Så overordnet set, er vi meget tilfredse med vores udtryk og den spillemæssige dominans, vi havde mod OB. Kan vi igen yde en indsats af samme intensitet, så håber og tror jeg, at kampen mod Esbjerg tipper til vores side, fortæller Akademitræneren.

Esbjerg U17 spillede i deres seneste kamp 1-1 i Lyngby.