04.10.2019, 14:15 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U-holdene til Lyngby

U19 skal søndag bygge videre på onsdagens UYL-sejr, mens U17 ruster sig til en vaskeægte topkamp

Med en 2-1 sejr over Elfsborg skaffede FCM U19 sig et godt udgangspunkt før returkampen på MCH Arena.

 

Youth League-kampen mod de svenske U19 mestre blev med cheftræner Henrik Jensens ord en kamp på et højt niveau mellem to forskellige stilarter – FCM var meget på bolden, mens Elfsborg spillede mere afventende, for i stedet at slå til på hurtigt eksekverede kontraangreb.

 

- Jeg synes, vi var godt forberedt på dem. Vi har gode kontakter i Sverige, så vi havde set flere af deres kampe på video, og vidste de gerne ville vinde boldene centralt for så at angribe over fløjene, sagde Henrik Jensen.

 

Med sejren fik FCM U19 også brudt en mindre god periode, der har budt på tre nederlag. Dermed har man mistet terræn i U19 Ligaen, primært til et OB-hold, der efter seks kampe fortsat har maksimumpoint.

 

- Det har været tre tætte kampe, hvor vi selvfølgelig er ærgerlige og irriterede over udfaldene. Når det er sagt, er jeg ikke bekymret, for der har været god bund i præstationerne, fortæller FCM-træneren.

 

Nu venter en udekamp mod Lyngby der i deres seneste vandt 6-3 i Silkeborg, og ligger placeret midt i rækken. De to klubbers seneste møde fandt sted i maj, ligeledes i Lyngby, og her tog FCM en 3-0 sejr.

 

FCM må fortsat undvære Sunday Oche Odeh og Emil Sand, begge skadede. Der er kampstart søndag kl. 13.00.

 

U17: Topbrag mellem ubesejrede mandskaber

Seks runders U17 Liga har efterladt blot to ubesejrede mandskaber – FCM og Lyngby. De Kongeblås U17 hold sluttede i sidste sæson på en tiendeplads, men ligner i denne sæson et hold, der vil spille med om medaljer.

 

- Når jeg ser deres kampe, kan jeg godt forstå, at de er ubesejrede. De er dynamiske og aggressive og presser højt, og så er det et hold, der kan spille på flere forskellige måder, afhængig af situationen. Så det er en stærk modstander, fastslår U17's cheftræner Claus Therkildsen.


Langt hen ad vejen passer ovennævnte beskrivelse også på Therkildsens eget hold, og der er således ikke meget der tyder på en låst og taktisk affære – noget FCM-træneren da også medgiver:

 

- Nej, jeg tror det bliver en kamp mellem to hold, der ikke er bange for at slå til hinanden. Min fornemmelse er, at der kommer til at blive skabt mange chancer, og selvom det er lidt af en floskel, så bliver det afgørende, hvem der har den bedste udnyttelsesprocent, vurderer Claus Therkildsen.

 

U17 Ligaen lå stille i den forgangne weekend og pausen har umiddelbart bekommet FCM-truppen godt. I hvert fald er målmand Frederik Bach blevet sin skade kvit.

 

Der er kampstart på Lyngby Stadion søndag kl. 15.15.