16.09.2019, 16:47 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U17 bobler af optimisme

U17 har maksimumpoint efter fire kampe, men for cheftræneren kommer den gode start ikke som en overraskelse. Onsdag gælder det Silkeborg ude.

Efter fire sejre i lige så mange forsøg har FCM U17 lagt sig i spidsen af U17 Ligaen, og holdet har set stærkt ud både i forsvar og i angreb. Defensivt har man blot lukket tre mål ind, og i den modsatte ende er man med fjorten mål rækkens mest scorende mandskab, sammen med Lyngby.

 

Traditionelt er der ofte udsving i præstationerne hos det yngste Akademihold, især i starten af sæsonen, men cheftræner Claus Therkildsen siger, at han ikke er overrasket over det ganske stabile niveau, spillerne har lagt for dagen:

 

- Nej, jeg er egentlig ikke overrasket. Jeg synes tegningen var der allerede i træningskampene op til sæsonen, og der er hele tiden spillere, der viser sig godt frem. Så har jeg været mere spændt på, hvad vores modstandere ville komme med, og det har vi hidtil været gode til at løse, fortæller FCM-træneren.

 

Med 3-1 sejren i Vejle tog han hul på et tæt program med tre kampe på otte dage, hvoraf den næste er onsdagens kamp mod Silkeborg.

 

Lokalrivalerne er kommet fornuftigt fra land, men fik sig en mavepuster, da de i de døende minutter af lørdagens kamp mod SønderjyskE måtte se en 3-2 sejr forvandlet til et 3-4 nederlag.

 

På trods af det stærke udlæg er der hele tiden aspekter af spillet, der kan optimeres hos FCM U17, og i den henseende var sejren i Vejle ingen undtagelse:

 

- Jeg ser gerne, at vi kommer til at spille lidt mere struktureret, og cirkulere bolden rundt i lidt længere faser. Kampen mod Vejle blev spillet på græs, mens vi mod Silkeborg er tilbage på kunststof, og det bør alt andet lige betyde, at der bliver spillet med flere bolde langs jorden, vurderer Claus Therkildsen.

 

FCM U17 er uden de skadede Rasmus Kristiansen og Lasse Dahl til opgøret, der spilles på JYSK Park onsdag kl. 18.15.