24.10.2019, 14:36 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U17 med rygvind

Med en frisk syvmålssejr i bagagen drager FCM U17 lørdag til Brøndby. Her møder de et mandskab, der ikke er sådan at sætte i bås.

Der var underholdning for alle pengene da FCM U17 i sidste spillerunde slog SønderjyskE med 9-2. En stærk arbejdsindsats støbte fundamentet for storsejren, og især i anden halvleg må gæsterne have følt det, som om de blev suget ind i en jetturbine.

 

Med 35 mål i ni kampe er FCM U17 Ligaens mest scorende mandskab, og cheftræner Claus Therkildsen var da også – lidet overraskende – godt tilfreds med præstationen:

 

- Det er jo en sejr, der kom ovenpå to tabte kampe (FCN og FCK, red.), så resultatmæssigt fik vi vendt bøtten, og spillemæssigt kom vi også tilbage på sporet. Vi scorer syv mål i de sidste 35 minutter, og det giver selvfølgelig en kæmpe portion optimisme, og samtidig en tro på, at vi kan skabe masser af chancer og lave mange mål, fortæller Claus Therkildsen.

 

Med spillere som Mikkel Tønnesen (billedet), Victor Lind, Gustav Ørsøe Christensen og Donavan Bagou råder FCM-træneren over et stærkt angrebs-gruppe, der endda er på vej til at blive yderligere forstærket.

 

Tilbage i august scorede Frederik Heiselberg fire mål i åbningskampen mod Randers, men siden da har angriberen siddet ude med en drilsk skade. Den har han nu fået bugt med, og derfor er han også i spil til truppen, der lørdag tager til Brøndby. Det er Danijel Djuric og Zsombor Puskás til gengæld ikke – de er afsted på landsholdstjeneste.

 

De blå-gule har hidtil vist sig at være svære at blive kloge på. Således er de blå-gule gået fra banen uden at have scoret i fire af de seneste fem kampe, men samtidig viser 5-0 og 6-1-sejre over henholdsvis Silkeborg og Esbjerg, at holdet bestemt kan noget fremad banen.

 

- Jeg har aldrig oplevet at møde et Brøndby-hold der ikke gik 100% efter sejren, så jeg tror ikke det bliver en låst kamp. Vi vil gå efter at sætte dagsordenen, og det indebærer, at vi skal have bolden så hurtigt som muligt og så meget som muligt. Når vi så har den, skal vi være direkte og udnytte de rum, der er i Brøndbys organisation, erklærer Claus Therkildsen.

 

Der er kampstart lørdag kl. 14.15. FCM U19 møder ligeledes Brøndby denne weekend, men den kamp afvikles først søndag, på grund af FCM U19's deltagelse i UEFA Youth League.