08.11.2019, 13:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U17 til Fredensvang

Tre point mod AGF vil lune i en tæt U17 Liga, hvor kun et point skiller de fire forreste hold

I U17 ligaen nærmer holdene sig halvvejsmærket, og foreløbig har ingen formået at skille sig afgørende ud i topstriden. FCM, FCK og Lyngby har alle hentes 20 point – FCK og Lyngby dog for en kamp færre end ulvene – og umiddelbart efter ligger Esbjerg med 19 point.

 

For FCM's Claus Therkildsen er der lagt op til et gensyn med gamle venner og bekendte, når han i spidsen for FCM U17 lørdag møder AGF på Fredensvang. FCM-træneren var over to sæsoner træner for ”De hvii'es” U19 hold.

 

Der plejer at være garanti for tænding og intensitet i de indbyrdes møder mellem de to klubber. Om rivaliseringen mellem FCM og AGF siger Therkildsen:

 

- Der er ikke så meget andet i det end at FCM er en klub, der stikker næsen frem og har gjort det rigtig godt, og sådan en klub vil man altid gerne slå. Så AGF vil helt sikkert være opsatte, men jeg kan også godt finde andre klubber, som AGF vil være fyr og flamme imod, beretter Therkildsen.


Græs eller granulat?

Med rivaliseringen til side, så er FCM-træneren mest optaget af det lavpraktiske spørgsmål, om hvorvidt kampen afvikles på kunststof eller græs.

 

I skrivende stund peger pilen på græs, men beslutningen ligger sædvanen tro hos hjemmeholdet og afhænger også af hvor meget nedbør, der falder op til kampstart.

 

- Det bliver to forskellige kampe afhængig af underlaget – en kamp på græs bliver mere duelpræget og med mindre spil langs jorden – men uanset kommer vi til at spille presse højt og være aggressive, erklærer Claus Therkildsen.

 

- Vi skabte et utal af chancer mod Brøndby (2-2, red.), men skal selvfølgelig være bedre til at gøre tingene færdige. Vi kommer ikke til at ændre ved vores grundlæggende udtryk, men derfor kan vi nu godt øve os i at blive lidt skarpere i forsvarsspillet. Det bør ikke være nødvendigt, at vi hver gang skal score 3-4-5 mål for at vinde, siger Therkildsen, med henvisning til at FCM U17 i snit indkasserer to mål per kamp.

 

Der er gået små fjorten dage siden kampen i Brøndby, og det har betydet at forsvarsspillerne Jakob Leerhøj og Pontus Texel begge er blevet deres skader kvit.

 

Ud af kamptruppen glider til gengæld Christopher ”Bobber” Møller. Målmanden var netop blevet skadesfri, men var så uheldig at brække en finger til træning, og må derfor tage en ny, kortere pause.

 

Der er kampstart på Fredensvang lørdag kl. 13.00.