28.02.2019, 08:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U19 klar til titelforsvar

Bolden triller på ny i U19 Ligaen. Første opgave for ulvene er en udekamp mod FCK.

Med Youth League sejren over Roma fik FCM U19 den bedst tænkelige start på forårssæsonen. Kampen blev afviklet på MCH Arena og til trods for at der var kampstart en onsdag eftermiddag kl. 14, troppede der 1835 tilskuere op - og fraset en lille gruppe Roma-fans var det for at støtte FCM-spillerne.

- Jeg er blevet interviewet om den kamp flere gange, og hver gang har jeg desværre glemt at få sagt tak for den opbakning, vi fik. Så det vil jeg gerne gøre nu. Det var fantastisk at mærke stemningen og den larm, der blev lavet, og det var med til at en tæt kamp faldt ud til vores side, siger Claus Therkildsen.

Sejren betyder at FCM U19 nu skal spille 1/8-finale mod Manchester Uniteds talenter.

- Træerne vokser ikke ind i himlen
Her og nu har FCM-truppen dog fokus på sæsonpremieren i U19 Ligaen, hvor ulvene møder FCK på udebane. Lørdag satte man Aarhus Fremads 2. divisionshold i stævne til en træningskamp, og det møde kom århusianerne bedst ud af. Da kampen var forbi, stod der 1-4 på tavlen.

- Det er en kamp, der viser, at alle spillere skal være til stede, ikke bare tre-fire stykker. Er vi ikke det, er et divisionshold simpelthen for dygtigt til at vi får noget med, siger Claus Therkildsen.

FCM-træneren var ikke tilfreds med præstationen og kunne efter kampen pege på adskillige ting, der skal forbedres til lørdagens ligakamp:

- Altså, vi snorksover på et hjørnespark ved 1-0, og 2-0 målet kommer efter en omstilling, som vi har syv-otte muligheder for at få lukket ned. Vi får rettet noget op på tingene i anden halvleg, uden at det på noget tidspunkt er prangende. Så det var en påmindelse om, at træerne ikke vokser ind i himlen, og vi skal være langt mere klar mod FCK, bemærker han.

Netop FCK er et af blot to hold, der har taget point fra FCM i indeværende sæson. Da de to klubber mødtes i Ikast i september endte det i en nulløsning, og Claus Therkildsen husker tilbage på et opgør, hvor FCM U19 blev matchet tæt:

- Det var vores klart sværeste kamp i efteråret, og det undrer mig helt vildt, at de ikke har flere point på nuværende tidspunkt. Det er et stærkt hold, og de er vanskelige at spille imod, lyder vurderingen af FCK, der før kampen ligger på en 10. plads i U19 Ligaen.

Brasiliansk stål til midterforvaret
For FCM  U19 har vinterpausen budt på et farvel til Erik Burai og Enock Mawete, der er skiftet til henholdsvis Debrecen og Aalesund. Ind den anden vej er kommet den brasilianske midterforsvarer Patrick, der fik noget af en ilddåb med debut mod Roma:

- Han har leveret et fint indtryk, og Youth League-kampen giver et godt billede af, hvad han er for en spiller. Han har været anfører i Flamengo, og det skinner igennem. Han er opmærksom på, hvad der sker omkring ham inde på banen, og han har en god mentalitet – er ikke nervøs, er ikke overtændt. Så det ser lovende ud. Vi er udfordret af, at vi ikke rigtig kan tale med ham, men vi har fået en stribe fornuftige kommandoer på plads, som vi kan kommunikere ud til ham i kampens hede, fortæller Claus Therkildsen.

Hverken FCM eller FCK har spillere i karantæne til opgøret, der spilles lørdag kl. 13.00 på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej, Frederiksberg.

Resultater fra FCM U19’s opstartskampe
FCM U19 – SIF U19 4-2
EfB U19 – FCM U19 3-0
FCM U19 – Middelfart (2. div.) 2-2
Malmö U19 – FCM U19 0-2
FCM U19 – Aarhus Fremad (2. div.) 1-4