10.03.2020, 14:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U19 styrket ud af modgang

Lige pt. er det to kampe om ugen for FCM U19, der onsdag aften møder AGF i U19 Ligaen.

Med avancement til kvartfinalen i Youth League og to sejre i U19 Ligaen har FCM U19 fået en fortrinlig start på forårssæsonen, og holdet virker til at være kommet ud af vinteropstarten med fornyet energi og flow i spillet.

 

- Holdet er vokset hen over sæsonen, og individuelt er der også mange spillere, hvor pilen peger op lige nu. Vi har været igennem en periode med modgang i efteråret, hvor spillerne skulle grave dybt og var nødt til at gøre sig ekstra umage, og jeg oplever, at det har gjort os stærkere på den lange bane, fortæller Henrik Jensen.

 

Han har taget afsked med sin topscorer i form af Jibril, der tegnede sig for seks scoringer i efteråret. Frem til august tørner det nigerianske fyrtårn nu ud for KA i den bedste række i Island.

 

Jibril udgjorde i kraft af sin højde og drøjde et naturligt spilmål for holdkammeraterne, og i hans fravær har FCM U19 justeret det offensive spil en smule.

 

- Vi gør stadig mange af de samme ting, og måden vi gerne vil komme til gennembrud på er uændret. Forskellen er på den sidste tredjedel af banen. Med Jibril på banen var det naturligt med flere indlæg, mens vi nu spiller med flere indspil i feltet og færre indlæg, forklarer Henrik Jensen.

 

Debut til Bility

I lørdagens hjemmekamp mod AaB var der debut til midterforsvareren Hosine Bility. En skade holdt australieren fra banen i efteråret, og derfor er det på mange måder som om holdet har fået en ekstra spiller hen over vinteren. Om sin australske ”nytilgang” siger Henrik Jensen:

 

- Han er en rigtig god fyr, der har fået god støtte af sin landsmand Antonis (Martis - billedet) og har haft nemt ved at falde ind i fællesskabet. Som spiller kommer han med en enorm fysik – han er hurtig, stærk og har stor springkraft. Samtidig er han god til at drive bolden frem ad banen, og er en spiller, man lægger mærke til i kampene, fordi han er verbal og kommer med en masse positiv energi. Til gengæld mangler han kampminutter og det var helt bevidst, at han kun skulle have en halvleg mod AaB, lyder det fra FCM's cheftræner.

 

Onsdag aften møder FCM U19 så AGF på Fredensvang, hvor ”De Hvi'e” har en stærk statistik. De hidtidige seks hjemmekampe er resulteret i fire sejre og to uafgjorte, og en målscore på 7-3.

 

Hos FCM har Henrik Jensen dog primært fokus på sit eget hold:

 

- For os er det vigtigste at vores egen præstation er på det samme niveau som de fire kampe, vi hidtil har spillet i foråret. Vi skal kunne håndtere AGF's pres og spille forbi det. Kan vi det, er vi langt i forhold til at få et godt reultat, siger Henrik Jensen.

 

Han må fortsat se bort fra de ukampdygtige Justice og Simon Ulrich Madsen, men kan ellers vælge fra hele truppen. Hos AGF er forsvarsspilleren Sune Balle ude med karantæne. Der er kampstart på Fredensvang onsdag kl. 18.30.