27.10.2017, 15:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U19 tager imod AGF

FCM U19 skal forsøge at bibeholde førstepladsen i U19 Ligaen, når AGF gæster det midtjyske. Høj kvalitet i boldomgangen er en forudsætning

Efter at være strøget til tops med en stærk 2-0-sejr ude over F.C. København, venter der endnu en vanskelig opgave for U19-ulvene i form af et opgør mod AGF på Ikast FS Baneanlæg. Kampen skulle oprindeligt være spillet klokken 15:30, men er flyttet til klokken 13:00.  

- Vi leverede en rigtig flot kamp i København, og den præstation tager vi helt sikkert med os videre til opgøret mod AGF. Det giver selvtillid og en tro på tingene, udtaler Kenneth Andersen forud for mødet med AGF. 

U19-mandskabet, med Oliver Ottesen som sidste skanse, formåede at spille til nul mod F.C. København, og det er en bedrift, man vil forsøge at gentage.

- Det var kun anden gang denne sæson, vi holdt nullet, men vi vil fokusere på at gøre det igen. Det betyder, at vi skal have fokus på ikke at give ret meget væk til vores modstandere. Vi skal have høj kvalitet i boldomgangen, så vi ikke giver unødvendige chancer væk, siger Kenneth Andersen.

Akademisterne har heldigvis stort held med at finde vejen til netmaskerne, og det er blevet til hele 25 scoringer i sæsonens første otte kampe. Spidsangriberen, Sebastian Buch, er da også at finde øverst på topscorerlisten i U19 Ligaen. 

- Vi skal blive ved med at arbejde på at skabe så mange muligheder og gøre det svært for modstanderne at dæmme op for vores offensiv. Det er noget, vi har gjort rigtig godt indtil videre, fortæller Kenneth Andersen. 

AGF U19 indtager en foreløbig femteplads i tabellen, men har leveret svingende præstationer i sæsonens første ni runder. Det er dog ikke noget, der får cheftræner Kenneth Andersen til at undervurdere opgaven.

- Det er et ungt AGF-mandskab, hvilket kan skyldes de svingende præstationer på banen. De startede sæsonen rigtig godt, og senest besejrede de Lyngby med 2-1, så det er en opgave, vi skal tage meget alvorligt. Dog vil vi forsøge at kontrollere kampen, afslutter Kenneth Andersen. 

Der er kick-off mellem de to mandskaber klokken 13.00 på Ikast FS Baneanlæg.