25.10.2019, 14:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Optakt: U19 vil ride videre på Youth League succes

Møder søndag Brøndby på udebane

Onsdag aften avancerede FCM U19 til næste runde af UEFA Youth League, da ulvene ekspederede de svenske U19 mestre ud af turneringen med sammenlagt 3-1. Anfører Oliver Sørensen (billedet) blev matchvinder i kampen på MCH Arena.

 

Med sejrene over Elfsborg fik man et godt rygstød frem mod de kommende U19 nordiske mesterskaber, der afvikles ad to omgange i weekenderne 15-17. november og 6-8. december.

 

Lige så vigtigt var det dog at komme tilbage på sporet efter en sejrsløs periode i U19 Ligaen. Her har det især været evnen til at skabe chancer mod etablerede forsvar, det har knebet med, mens defensiven til gengæld har set robust og driftsikker ud.

 

Søndag skal FCM U19 i aktion igen, denne gang på udebane mod Brøndby, og cheftræner Henrik Jensen siger, at opgaven bliver at skabe en mere livlig og dynamisk offensiv samtidig med at man bibeholder det stærke forsvar:

 

- I de seneste fire kampe har vi blot lukket et mål ind, samtidig med at vi har tilladt meget få chancer imod os. Den defensive soliditet skal vi holde fast i, og så vil jeg gerne se os være fremadrettede og livlige, når vi er på bolden, også selvom det måske giver en urolig kamp, uden så meget kontrol, fortæller FCM-træneren.

 

Brøndby er sammen med FCM en del af et stort midterfelt i U19 Ligaen, og de blå-gule måtte i deres seneste opgør se sig slået 3-2 , efter en tæt udebanekamp mod Vejle.

 

Hos FCM U19 er skadesituationen uændret, hvilket vil sige, at Oche Odeh, Emil Sand og Kristoffer Lund fortsat sidder ude. Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret der fløjtes i gang søndag kl. 13.00.