05.06.2018, 11:30 | Af: FC Midtjylland | Foto: FC Midtjylland

Optakt: U19 vil slutte godt af på hjemmebane

I sæsonens næstsidste runde og sidste hjemmekamp tager FC Midtjylland imod Silkeborg IF i Ikast.

Klokken 18:00 onsdag aften byder de danske mestre fra FC Midtjylland naboerne fra Silkeborg IF velkomne på Ikast Stadion.  

TILMELD DIG GULDFEJRINGEN HER

FC Midtjylland har sikret sig det danske mesterskab i U19 Ligaen med to spillerunder igen, men U19-mandskabet vil slutte ordentligt af og bevise, at guldet hører til på heden. Det slår cheftræner Kenneth Andersen fast.

- Vi skal ud at spille de sidste to kampe, som vi har spillet de resterende i sæsonen, selvom mesterskabet er sikret. Det er vigtigt for os at få sluttet godt af på vores hjemmebane.

U19-ulvekrigerne har ikke været i aktion i ligasammenhæng siden den 13. maj, da F.C. København blev besejret 4-3. FCM U19 kommer i stedet fra to udenlandske turneringer i Tyskland og Holland, som resulterede i henholdsvis en anden- og fjerdeplads. 

- Vi er blevet matchet på et rigtig højt niveau og har vist skarphed i begge ender af banen. Det skal vi have overført til ligaen i de sidste to kampe, siger Kenneth Andersen. 

Holdenes første indbyrdes møde i sæsonen endte med en 1-0-sejr til FC Midtjylland på mål af Christian Tue Jensen i det 54. minut. Derfor er der stor respekt for modstanderen fra Silkeborg.

- Vi havde det rigtig svært sidst, vi spillede i Silkeborg. Der håber jeg, vi er lidt bedre til at løse det, end vi var sidste gang. Silkeborg gjorde det svært for os ved at gøre det kompakt og stille sig, så de var svære at lukke op for og svære at skabe chancer mod. Og så skal skarpheden være der, slår Kenneth Andersen fast. 

Efter sæsonen vinker Akademiet farvel til en række talentfulde unge, der enten tager springet op på superligaholdet eller søger nye udfordringer andetsteds. Derfor skal de sidste kampe både bruges til at se frem mod den kommende sæson og give de snart tidligere akademister en god afrunding.

- Vi vil gerne bringe hele truppen i spil i de sidste kampe. De fortjener alle at være en del af det her, som de har været det sæsonen igennem. Det gælder dem, der spiller deres sidste kampe på Akademiet og de unge, der fortsætter. Vi skal både kigge frem mod næste sæson og så selvfølgelig også kigge på belastninger af spillerne, afslutter Kenneth Andersen. 

Opgøret fløjtes i gang klokken 18:00 på Ikast Stadion, og både før og efter opgøret vil fremtidens stjerner blive hyldet.

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her