12.04.2019, 06:46 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Over Atlanten: U17 inviteret til prestigefyldt turnering

U17 er rejst til USA, hvor holdet er inviteret til den store internationale turnering Generation Adidas Cup, der spilles i Dallas, Texas

Opdatering: Åbningskampen mod San Jose Earthquakes er desværre aflyst grundet storm. 

I går fløj FC Midtjyllands U17-trup tværs over Atlanten mod destinationen Dallas, hvor de yngste akademister skal deltage i Generation Adidas Cup 2019. 

- Generation Adidas Cup er en international turnering, som MLS arrangerer. I år har de henvendt sig til os og inviteret os med i turneringen, og det har vi takket ja til. Det er en stor prestigefyldt turnering, så det vækker stolthed, at FC Midtjylland skal repræsentere Danmark, fortæller U17-cheftræner Henrik Jensen. 

FC Midtjyllands U17-mandskab er placeret i gruppe B med koreanske Ulsan Hyundai FC, samt Orlando City SC, Houston Dynamo og Portland Timbers fra USA.

Modsat den vanlige europæiske struktur, er det dog ikke disse hold U17 skal møde. De spiller derimod mod holdene i gruppe A, som består af mexicanske Club Tijuana og Atlanta United FC, Chicago Fire SC, DC United og San Jose Earthquakes, hvis seniorhold alle spiller i den bedste amerikanske række, MLS. Pointene for de fire opgør overføres til gruppe B, hvor gruppevinderen går videre til semifinalerne, mens de øvrige hold spiller en placeringskamp.

FC Midtjyllands U17-hold indtager tredjepladsen i den hjemmelige liga og turneringen i Dallas skal ses som et naturligt udviklingselement og supplement til modstanden i Danmark.

- Vi skal møde international modtand på et niveau, som vi ikke får herhjemme og kampene bliver spillet under andre forudsætninger, der skal bidrage til spillernes og holdets udvikling. Modsat ligakampene i Danmark skal spillerne pludselig forholde sig til faktorer som klimaet, tidsforskellen og den lange rejse. Præmissen for kampene er ikke som de er vant til, men spillerne skal lære at præstere under andre forhold og vi tro på, at denne turnering kan være med til at rykke spillerne som individer og som gruppe. Det er en del af deres uddannelse, slutter Henrik Jensen. 

MLS livestreamer to af Midtjyllands gruppekampe; åbningskampen mod San Jose Earthquakes lørdag den 13. april og søndag den 14. april mod DC United - begge opgør spilles kl. 16:00 dansk tid.  

Semifinalerne og finalen spilles på Toyota Stadium, der til daglig er hjemmebane for MLS-klubben FC Dallas - et stadion med en tilskuerkapacitet på 20.500. 

FC Midtjyllands trup til turneringen
Simon Vang Madsen, Kasper Bentzen, Mads Sandsberg, Jens Emil Fjensbo, Aral Simsir, Anders Kaiser, John Ndjate, Tobias Damtoft, Victor Bak Jensen, Kristoffer Lund, Simon Madsen, Frederik Christensen, Mads Hansen, Danijel Djuric, Oscar Fraulo, Oliver Jeppe, Victor Lind og Frederik Heiselberg.

Læs mere og følg turneringen her: 

Generation Adidas Cup 2019