09.07.2017, 07:00 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Overblik over kommende akademispillere

FC Midtjylland har det nye hold akademispiller på plads. Få overblikket over, hvem de 11 nye ulve er

11 unge drenge har fået opfyldt drømmen om at komme på FC Midtjyllands berømte akademi. Her følger et overblik over, hvilken type spillere de unge ulve er.

Akademichef Flemming Broe ser frem til at modtage de nye akademispillere efter sommerferie, og han har høje forvetninger til det nye kuld af ulve.

- Der er stor forventninger til årgang 2002. Det er en godt sammensat blanding og en god fordeling af lokale, regionale og nationale spillere. Der er nogle af dem, der har været her altid, der er nogle, der har spillet her de sidste par år, og så er der nogle, der kommer fra andre klubber og har haft nogle korte forløb her i det seneste halvår. Der skal lyde en stor ros til vores scouts og for det udviklingsarbejde, der er lavet i FC Midtjylland Elitefodboldskole, siger akademichef Flemming Broe.

- Der er mange forskellige typer, og de har mange forskellige kompetencer. Ens for dem alle er, at de passer godt ind i vores kultur, og at de har en god indstilling til det at blive en god akademispiller i FC Midtjylland.

Her kommer en kort oversigt over de 11 kommende akademispiller:

1) Nicolai Vistisen

Position: Målmand
Tidligere klub: Esbjerg fB

- Det er helt klart det største, jeg har prøvet i min fodboldkarriere at skrive kontrakt. Det har altid været min drøm at få en kontrakt med en klub som FC Midtjylland. Det er helt klart det største indtil videre, siger Nicolai Vistisen.

Læs mere om målmanden her: Målmandstalent på plads i FC Midtjylland

2) Jens Emil Fjendsbo

Position: Midterforsvar
Tidligere klub: FC Midtjylland (Mejrup)

- Det ser jeg meget frem til. Jeg glæder mig rigtig meget. Så kan jeg spille endnu mere fodbold, end jeg gør nu. Jeg får endnu bedre betingelser, og det er en stor mulighed for at udvikle mig endnu mere. Lige siden jeg kom til FC Midtjylland, var akademiet det mål, jeg sigtede efter. Derfor er det også dejligt, når man rammer det, man sigter efter, siger Jens Emil Fjendsbo.

Læs mere om forsvarsspilleren her: Lokal midterforsvarer klar til akademiet

3) John Ndjate

Position: Midterforsvar
Tidligere klub: FC Midtjylland (Lemvig)

- Akademiet er det, vi har kæmpet for, siden vi kom ind som U13-spillere. Og så kender man jo historierne fra nogle fra ens egen klub, som er gået samme vej. Jeg var ikke i tvivl, da jeg fik muligheden. Det var det, jeg gerne ville. Det er dejligt at komme på akademiet og kunne fortsætte arbejdet og blive en bedre fodboldspiller, siger John Ndjate.

Læs mere om forsvarsspilleren her: Stærk midterforsvar til akademiet

4) Kristoffer Lund

Position: Back
Tidligere klub: FC Midtjylland siden U13. Tidligere Kerteminde.

- Jeg er super stolt over at blive en del af FC Midtjyllands akademi. Det er en fantastisk klub. Jeg kender miljøet og tror på, at det er det bedste sted, jeg kan udvikle mig som fodboldspiller, siger Kristoffer Lund.

Læs mere om forsvarsspilleren: Spændende back til akademiet

5) Frederik Christensen

Position: Defensiv midtbane
Tidligere klub: FC Midtjylland (Ikast)

- Det er det eneste rigtige for mig. Jeg har spillet i klubben i mange år, og det er det bedste sted, man kan komme til at spille U17 og U19. Der er gode mennesker og trænere i klubben, så det glæder jeg mig til at komme i gang med, siger Frederik Christensen, der starter på akademiet efter sommerferien, siger Frederik Christensen.

Læs mere om midtbanespilleren: Teknisk stærk 6'er på akademiet

6) Oliver Sørensen Jensen

Position: Midtbane
Tidligere klub: FC Midtjylland siden U13. Tidligere OKS.

- Lige siden den dag, jeg blev tilbudt en kontrakt, tænkte jeg bare, at det er det, jeg skal. Jeg kan godt lide menneskerne i klubben. Alle er gode til at tage imod én, og der er et højt niveau, når vi træner, og trænerne er kompetente. Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle fortsætte i FC Midtjylland, siger Oliver Sørensen Jensen.

Læs mere om midtbanespilleren: Midtbanemotor klar til akademiet

7) Anders Kaiser

Position: Midtbanespiller
Tidligere klub: Slagelse 

- Jeg føler, at jeg efter besøgene har udviklet mig. Man skal tænke hurtigere, end man er vant til, og der bliver stillet krav til de tekniske færdigheder og det fysiske, fordi man spiller med nogen, som er større og hurtige, end man er vant til, siger Anders Kaiser.

Læs mere om midtbanespilleren: Hårdtarbejdende boks til boks spiller til akademiet

8) Rasmus Obling

Position: Back
Tidligere klub: Hellerup IK

- For nogle år siden var vi på en træningslejr i Ikast med min tidligere klub HIK. Det var en super tur, og jeg fik et rigtig godt indtryk af stedet, så jeg glæder mig til at blive en fast del af klubben, siger Rasmus Obling.

Læs mere om forsvarsspileren: Hurtig back-talent til akademiet

9) Tobias Damtoft

Position: Kant
Tidligere klub: FC Midtjylland (Linde Boldklub) 

- Det skulle lige gå op for mig på vejen hjem, at jeg lige havde skrevet under på kontrakten, men da jeg så endelig forstod det, var det en fantastisk følelse, siger Tobias Damtoft.

Læs mere om kantspilleren: Gennembrudsstærk kant får akademikontrakt

10) Aral Simsir

Position: Angriber
Tidligere klub: HB Køge

- - Jeg regner med at udvikle mig meget. Trænerne vil udvikle én til at blive den bedste. Jeg har været i FC Midtjylland i et halvt år nu med U15 og spillet for det hold, og der er bare en forskel i forhold til andre klubber. Man kan mærke, at trænerne er seriøse, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med dem i fremtiden, siger Aral Simsir.

Læs mere om angriberen: Driblestærk angriber på akademiet

11) Simon Madsen

Position: Back/kant
Tidligere klub: Nykøbing Falster

- Jeg har spillet lidt forskelligt. Det meste af mit fodboldliv har jeg spillet venstre back og venstre kant, men på det seneste har min træner i Nykøbing set mig som angriber på grund af min hurtighed, siger Simon Madsen.

Læs mere om forsvarsspilleren: Målfarlig back til akademiet