30.06.2020, 10:02 | Af: Magnus Monrad-Alexandersen | Foto: FC Midtjylland

Overblik: Tre dage, tre finaler, tre pokaler

U13, U15 og U17 spillede i sidste uge pokalfinaler og endte allesammen med at vinde trofæet

Det har været en travl uge for de unge spillere i FC Midtjylland. På FCM Elitefodboldskole har både U13 og U15 spillet kvartfinaler, semifinaler og finaler på syv dage i deres respektive pokalturneringer, og det samme gælder U17-holdet fra akademiet. Alle tre hold endte med at vinde og sikre tre flotte titler til at slutte sæsonen af med.

Tirsdag aften var U15 de første der skulle forsøge at sikre sig en pokaltitel. Holdet havde ikke spillet kampe siden starten af marts, så det var ganske velkomment, at pokalturneringen måtte spilles færdig. Efter sejre over AGF og SønderjyskE i henholdsvis kvart- og semifinalen, ventede Vejle B nu i kampen om pokalen.

- Det var jo først og fremmest en fantastisk nyhed, at vi overhovedet fik lov til at afvikle de sidste pokalkampe. Det var noget vi allesammen havde set meget frem til. Og finalen blev spillet på DBU’s nye hybridbane i Herning, så finalen blev afviklet under rigtig flotte og gode omgivelser, siger U15-cheftræner Martin Mark.

Da kampen blev fløjtet i gang, var det der unge ulve, der var mest på bolden. Pasningsspillet fungerede, de flyttede bolden hurtigt, var gode til at spille sig ud af Vejles aggressive pres og alt dette resulterede i flere store chancer kampen igennem. De skulle dog godt 25 minutter ind i kampen, før den første scoring faldt. Efter en fantastisk førsteberøring bankede Oscar Meedom bolden direkte op i nettaget til 1-0. Meedom har generelt vist sig fra sin gode side i pokalkampene, så det pyntede også rigtig godt med en scoring i finalen.

Først i anden halvleg blafrede nettet igen. Meedom sendte bolden videre til indskiftede Peter Kaiser, som lagde den skråt tilbage til Malte Melin, der afsluttede første gang og scorede sikkert til 2-0. Kort efter var Jonathan Asp på pletten, og så stod der 3-0 til FCM.

- Efter scoringen til 3-0 kunne man godt se på vores spil resten af kampen, at nu var vi trætte efter tre højintense kampe på kort tid. Men vi fik kæmpet sejren hjem, selvom Vejle nåede at reducere på en returbold inde i feltet til sidst, fortæller U15-træneren og fortsætter:

- Det har generelt været en fantastisk rejse med årgang 2005. Det var en årgang med mange store og gode individualister, men de har lært, at fodbold er en holdsport, og at man sagtens kan gøre brug af hinandens gode sider til at spille holdet stærkt. Det gør mig rigtig stolt at sende dem videre til deres næste skridt i fodbolduddannelsen efter så flotte resultater.

Foruden pokalturneringen vandt U15 også ved Crowne Plaza Cup og har spillet og vundet kampe mod en del store skandinaviske hold samt Manchester City.

Endnu en pokal til samlingen
24 timer senere var det U17-holdets tur til at spille finale. Startopstillingen var sat efter, hvem der skal udgøre U17-holdet fra næste sæson af. Derfor var der kun tre spillere fra årgang 2003 med, men til gengæld var der en del med fra årgang 2005 og så stod årgang 2004 for størstedelen af den udtagne trup. Efter at have slået Horsens ud med 8-0 og Viborg ud med 1-0 ventede AGF i onsdagens pokalfinale.

- Det blev lige så svært, som vi havde regnet med. AGF var dygtige til at lægge et højt og aggressivt pres fra start af. Det havde vi lidt svært ved at følge med i, og det resulterede i, at de kom foran med 1-0 ret tidligt men på en rigtig flot scoring, fortæller U17-cheftræner Claus Therkildsen.

Det skulle ulvene lige sunde sig over, men efter de første 20 minutters spil kom de fint tilbage i kampen og fik spillet sig frem til 3-4 chancer, der dog ikke kastede nogle scoringer af sig.

I anden halvleg vendte spillet dog helt. FCM var rigtig gode på bolden, og de fik i løbet af halvlegen også udlignet til 1-1. Det var August Priske, der sparkede bolden i nettet efter en god stikning fra Gustav Christensen.

- Vi gik ud fra pausen med en lidt anden taktik og det mind-set, at nu skulle vi ud og give den guld gas, for der ventede ikke flere kampe efterfølgende. Vi skulle finde FCM DNA’et frem, for det synes jeg, at vi skyldte lidt ud fra spillet i første halvleg, fortsætter U17-træneren.

Stillingen 1-1 holdt helt indtil sidste fløjt, og der ventede så en straffesparkskonkurrence. Her var det målmand Simon Vang Madsen, der var den helt store helt. Han reddede i alt tre skud, og det var også ham, der sikrede ulvene pokalen i sidste ende, da han reddede det afgørende skud fra en AGF-spiller.

- Vi havde faktisk forberedt os en smule dagen forinden på, at vi kunne ende ud i en straffesparkskonkurrence. Og det viste sig at være en god idé, beretter Claus Therkildsen.

- Det var dejligt, at vi fik lov til at spille de tre resterende kampe i pokalturneringen efter så lang en pause. Og at vi så lige runder af med tre flotte sejre og en pokal mod nogle dygtige modstandere, var bare fedt. Så nu er der sommerferie, men vi glæder os allerede til at komme i gang igen.

Sidst og mindst
U13 fik kæmpet til det sidste i kvart- og semifinalen mod henholdsvis Viborg og AGF. Derefter ventede Randers Freja i finalen torsdag aften.

Begge hold startede lidt nervøst ud. FCM var forud for opgøret klar over, at det formentlig var det hold med mest ”coolness”, der ville gå hen og vinde. Så da de fik rystet de værste nerver af sig, tog de over og dominerede kampen. Randers var meget defensive og spillede på omstillinger, hvilket også virkede for dem. Efter et kvarters tid kom de nemlig foran med 1-0 efter deres første skud på mål.

Selvom Randers-holdet var meget fysisk, overmatchede FCM dem og viste, hvorfor de var endt i finalen. For kort efter 1-0 scoringen fik ulvene udlignet på et straffespark scoret af Sofus Johannesen.

- I pausen sagde jeg til drengene, at nu skulle vi ind og spise op. Så vi fik sat et par friske drenge ind, og de to gjorde virkelig ondt på Randers. Præcis efter vores game-plan, fortæller U13-cheftræner John Dyring.

Frederik Bunten fik i anden halvleg taget et godt træk for derefter, i en stor bue af et skud, at sende bolden i mål til 2-1. Sejren blev cementeret med en hovedstødsscoring fra Lukas Tholstrup til 3-1, der også blev kampens slutresultat.

- Jeg var supertilfreds og sindssygt glad på drengenes vegne. Både fordi vi kunne få lov til at spille, men at vi også får spillet så flot en finale, det synes jeg, drengene havde fortjent. De fik lov til at slutte rigtig flot af. Det har jo været en fuldstændig surrealistisk situation, vi har været i, så det var også en forløsning, at vi måtte få lov til at spille de sidste tre kampe, beretter U13-træneren og slutter af:

- Fordi kampen blev spillet i Skive, inviterede jeg alle spillerne, deres forældre og FCM-staben op i min baghave efter kampen, og der fik vi så sendt hinanden godt afsted på sommerferie med en fin lille afslutning.

Det blev altså til tre ud af tre sejre i finalerne og tre yderligere pokaler til samlingen hjemme i klubben. En ganske succesfuld oplevelse for de unge talenter, der har hungret efter at få lov til at spille igen.