11.07.2020, 08:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

På spring til mesterholdet

Talenterne holdt afslutningsfest, og traditionen tro blev der uddelt hæder. Se hvem der løb med årets Akademipriser her.

U19-holdets 3-1 sejr over AGF i sidste weekend markerede afslutningen på Akademisæsonen. Sådan da. For der er fortsat en meget imødeset Youth League-kvartfinale mod Ajax i august.

De lidt specielle omstændigheder forårsaget af Coronavirusen, har dog ikke rokket ved den årlige prisuddeling på Akademiet – og lad det med det samme være sagt, at der er rigtig mange spillere, der har vist sig stærkt frem på tværs af de fire årgange.

Den mest prestigefyldte pris – Årets Akademispiller – går i år til Nikolas Dyhr.

Dyhr er en spiller, der har gennemgået en bemærkelsesværdig transformation i sin tid på Akademiet, for som U17 spiller var han angriber og nåede blandt andet at være topscorer i 2017/18-sæsonen.

Som U19 spiller blev han imidlertid med stor succes omskolet til venstre back, og det er på den position han i denne sæson har spillet indtil videre 14 kampe i Superligaen.

- Han er en spiller der har gennemgået en fremragende udvikling og nu er en fast del af Superligatruppen. Han er teknisk velfunderet, hurtig i tanke og handling og dygtig i 1-mod-1 situationerne, hvad enten det er i den offensive eller defensive del af spillet, lyder begrundelsen fra Akademichef Flemming Broe, der også fandt grund til at fremhæve, at Dyhr er en god kammerat, hvis stilfærdige personlighed gemmer på en god portion humor.

Årets udviklingsspiller: Gustav Isaksen
Prisen for den spiller, der har udviklet sig mest i løbet af sæsonen gik til Gustav Isaksen.

På Akademiet etablerede kantspilleren sig som en markant,offensiv profil på FCM's ungdomshold, og det var blandt andet på to flotte solomål fra hans side at FCM U19 besejrede Manchester Uniteds talenter i UEFA Youth League.

Ligesom Dyhr har Isaksen formået at tage springet til fra u-bold til førstehold. Her fik han sin Superligadebut i august og nåede at vist sig stærkt frem indtil en skade satte ham ud af spil i forårssæsonen.

Den ekvilibristiske offensivprofil får følgende ord med på vejen fra Akademichefen:

- Isaksen er en spiller, der er meget driblestærk og kampafgørende, både i form af mål og oplæg. Han er udfordrende i sit spil og er i stand til at lave det uventede, fortæller Flemming Broe.

Året U19-spiller: Oliver Sørensen
Også Årets U19 spiller har i opnået sat få debut i Superligaen. Oliver Sørensen (billedet) kom ind i de sidste minutter af 2-1 sejren i Parken over FCK - et velfortjent skulderklap til arbejdsbien, der kontinuerligt har taget nye skridt i sin udvikling.

Han debuterede i U17 Ligaen som 15-årig og blev allerede som U17-spiller rykket op til U19. Her har han været en bærende kraft i FCM's Youth League eventyr, både som dynamo på midtbanen og kampafgørende spiller.

- Oliver er en felt-til-felt spiller, der har et stort løbepensum og tager mange højintense løb under kampene – egenskaber han kombinerer med at være en dygtig spilfordeler. Han har en stærk mentalitet, der både kommer til udtryk ved at han tager ansvar, er fokuseret og hele tiden sætter nye mål for sig selv, lød det fra Flemming Broe.

Årets U17-spiller: Victor Lind
Ligesom de andre prisvindere er Årets U17-spiller en spiller, der har vist, at han er klar til at tage det næste skridt i sin udvikling.

U17-Cheftræner Claus Therkildsen har været med til at pege på Victor Lind, og en af de ting, han har hæftet sig ved, er at kantspilleren har gjort en forskel, uanset hvilken ramme han er blevet sat ind i – hvad enten det er kampe for U17, U19 eller U17 Landsholdet eller om det er reserveholdskampe eller træning med Superligaholdet.

- Victor er en kantspiller, der er god i de direkte dueller og tillige afslutter godt med begge ben. I sit spil har han de klassiske FCM-dyder, det vil sige energi, aggressivitet og et stærkt drive mod hele tiden at forbedre sig. Han har selvtrænet meget og stiller krav, både til sig selv og sine omgivelser, fortæller Claus Therkildsen.

Udover de fire titelvindere kan man i FCM bryste sig over at have topscorerne i de tre landsdækkende U-ligaer Ligaen (U15, U17 og U19) - læs mere om det her.