25.03.2016, 12:13 | Af: Martin Duus | Foto: FCM Foto

Perfekt start for talenterne

De forsvarende midtjyske mestre sejrede sikkert 2-0 over FC Sion i første puljedyst af U18-turneringen Torneo Bellinzona

På det velkendte schweiziske græs fortsatte FC Midtjyllands unge ulve, hvor de slap ungdomsturneringen sidste år - med en sejr. På Stadio Comunale di Bellinzona kunne værtslandets FC Sion ikke gøre noget mod et kontrollerende midtjysk mandskab.

Allerede efter få minutter var det tydeligt, hvem der var mest klar fra start. FCM satte sig på spillet og var tæt på efter flere standardsituationer men uden held.

Presset udmøntede sig dog hurtigt i mål. Ni minutter var spillet, da Mikael Anderson fik tilkæmpet sig et straffespark, som Gloire Rutikanga skulle tage sig af. Og som så ofte før, svigtede congoleseren ikke og satte bolden i nettet til FCM-føring.

Blot ni minutter senere blev den føring fordoblet. Mads Olsen erobrede bolden og sendte Samson afsted i en omstilling. Den hurtige angriber tog et par træk og lagde bolden i nettet. 2-0 til FCM efter små 20 minutter og en perfekt start.

De sidste minutter af den halvtime-lange halvleg forløb med et FCM-hold i kontrol, der derfor kunne gå til pause foran 2-0.

I anden halvleg var billedet det samme. FC Midtjylland dominerede og satte sig på opgøret. FC Sion virkede uorganiserede og havde ikke meget at komme med, hvilket på den anden side gav en udfordring i at tilpasse eget spil til schweizernes til tider vekslende spillestil. 

Halvlegen blev også brugt til at fordele spilminutter, så flest mulige kunne komme ind og i gang med turneringen. Alle fire udskiftninger kom i brug og var med til at sikre FC Midtjylland en optimal start på turneringen i alpebyen tæt på den italienske grænse.

Træner Kenneth Andersen kunne efterfølgende sammen med holdet gå hjem til hotellet med en god fornemmelse i maven.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med den start, vi har fået i dag. Vi kontrollerer kampen og har fint styr på det. Samtidig spiller vi under perfekte forhold med 15-17 grader og bor i gåafstand fra træningsbane og stadion, så det har været en rigtig god start hernede, fortæller Andersen fra Bellinzona.

I den anden kamp i puljen vandt russiske FC Krasnodar 4-1 over SE Palmeiras fra Brasilien, og førstnævnte møder FCM i næste kamp, hvor der altså er lagt op til en kamp om en foreløbig førsteplads i gruppen.

FC Midtjylland - FC Sion 2-0 (2-0)
09' 1-0 Gloire Rutikanga (str.)
18' 2-0 Samson Onomigho (assist Mads Olsen)

Start-11: Oliver Ottesen, Malte Jürgensen, Kristian Dirks Riis, Mathias Nors, Anders Hagelskjær, Gloire Rutikanga (30' Frank Ogochukwu), Nikolaj Kirk (50' Japhet Sery Larsen), Mads Olsen, Mikael Anderson (45' Aziz Essaisi), Mads Carlson (40' Christian Tue Jensen), Samson Onomigho