15.09.2018, 16:52 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Pladen fortsat fuld for U19

FCM U19 sejrede på ny, men fik kamp til stregen af et godt Silkeborg-mandskab.

FCM’s forsvarende mestre fik en fortrinlig start på kampen, da Casper Tengstedt allerede efter seks minutter åbnede målscoringen.

1-0 målet faldt efter at det var lykkedes FCM at fastholde bolden oppe i Silkeborgs forsvarszone, og til sidst fandt Gustav Isaksen en åbning og slog indlægget mod Tengstedt, der vendte af på forsvarsspilleren og huggede bolden ind ved fjerneste stolpe.

FCM’erne var meget på bolden og vedblev med at teste Silkeborg-forsvaret, men gradvist fik gæsterne ædt sig ind i kampen, og efter 17 minutter måtte Japhet Sery Larsen på egen mållinje afværge en god hovedstødsafslutning.

Spillet bølgede frem og tilbage og efter 29 minutter indtraf kampens mest kontroversielle episode. Gustav Isaksen driblede uden om Luc Park og blev nedlagt, enten lige inden- eller udenfor feltet. Linjedommeren så forseelsen, men var så sikker på, at Viggo Tander ville fløjte forseelsen, at han ikke vinkede den. Tander havde imidlertid ikke frit udsyn og valgte at lade spillet fortsætte – og derfor måtte det stå hen i det uvisse om der skulle have været dømt frispark eller straffe.

Måske var FCM’erne tanke stadig på den episode, for efterfølgende forsømte de helt at få lagt pres på Silkeborg, der gjorde fint brug af den nyfundne tid og plads. Bolden blev lagt ud på kanten til Nikolaj Dahl Sauer, der gik til baglinjen og sparkede en perfekt bold ind til Oliver Haurits, der fra tæt hold let trillede bolden i nettet.

Anden halvleg bød igen på en god start af FCM. Nicolas Madsen var hurtig i opfattelsen, og slog et frispark på egen banehalvdel i dybden til Tue, der rundede SIF-forsvareren, der endte med at begå straffespark mod ham. Tue var sikkerheden selv fra ellevemeterpletten og så var FCM tilbage i førersædet.

Silkeborg var dog stadig fuldt med i opgøret, og i de efterfølgende minutter kom de to gange tæt på at udligne – begge gange efter dødbolde.

Valgte at holde fast i opstilling
I kampens sidste halve time var det dog som om gæsternes kræfter begyndte at slippe op. Silkeborg-spillerne kom ofte lidt for sent i duellerne og med et kvarter tilbage kunne kampen have været lukket – et hjørnespark endte i et gedigent klumpspil og to gange måtte SIF-spillere redde på stregen, inden Nicolas Madsen også måtte se sit forsøg gå forbi.

I slutfasen kontrollerede FCM’erne kampen ved at holde bolden på egne fødder, og så kunne man køre en snæver sejr hjem, mod et SIF-mandskab, der fik vist, hvorfor de før kampen var ubesejrede.

- Vi er meget tilfredse med vores start på kampen, men vi må også tage hatten af for Silkeborg i dag. De laver nogle gode spilvendinger, og er også stærke på dødbolde. Vores bagkæde var lidt for hurtige til at falde tilbage, og så blev banen for stor, til at vi kunne holde presset på dem, analyserede Kenneth Andersen efter opgøret.

- Vi stillede med et midterforsvar med Tobias Anker, der ikke har været med i lang tid, og ikke har dannet par med Jeff (Japhet Sery Larsen) før. Derudover var det Oliver Sørensen første kamp fra start som central midtbanespiller. Så der var nogle ting, vi godt kunne have ændret undervejs, men vi valgte at holde fast, selvom spillerne kom ud af deres ”comfort zone” - for det lærer man også noget ved, bemærkede Andersen.

FCM U19 spiller igen onsdag kl. 18.30, hvor man på hjemmebane tager imod FCK. Se de øvrige resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 – Silkeborg IF U19 2-1 (1-1)

6’ 1-0 Casper Tengstedt (oplæg Gustav Isaksen)
30’ 1-1 Oliver Haurits
50’ 2-1 Christian Tue Jensen, strf.

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Sunday Oche Odeh, Japhet Sery Larsen, Tobias Anker, Nicolas Dyhr – Nicolas Hautorp Madsen, Antonis Martis, Oliver Sørensen (75’ Jonathan Dahl Bagger) – Gustav Isaksen (89’ Hanus Sørensen), Christian Tue Jensen, Casper Tengstedt (83´Jibril Antala Abubakar)

Advarsler: Stefan Stojilkovic (SIF) og Sunday Oche Odeh (FCM)