27.04.2018, 13:26 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Professionel indsats af U19

Vandt 3-0 over AGF på en helstøbt indsats og øgede forspringet i U19 Ligaen

Formiddagskampen på Fredensvang fik en ganske lige start – værterne overraskede FCM U19’s trænerstab med en 4-3-3 opstilling, men efter små tyve minutters spil var det som om FCM’erne havde indstillet sig på det, og ulvene tog kontrol med kampen.

Især var man gode ti lat udnytte, at der var meget plads over kanterne, hvor Uzo og Mikkel Jakobsen boltrede sig. Efter en halv time spillede Uzo bolden ind til Victor Torp, der returnerede den til wingbacken med en fiks hælaflevering. Tæt inde under mål kunne Uzo bringe FCM’erne foran, og det var på det tidspunkt helt fortjent.

I halvlegens sidste kvarter intensiverede FCM U19 presset på værterne, og efter 38 minutter faldt 2-0 målet. Mikkel Jakobsen lagde bolden af til Tue og løb ind i feltet i rette tid til at nå indlægget.

FCM U19 forsøgte ihærdigt at fremtvinge endnu et mål, men et trængt hjemmehold holdt stand frem til pausefløjtet. Et kvarter inde i anden halvleg fik FCM U19 hjørnespark, og det sparkede Victor Torp (billedet) ind i pandebrasken på Oliver Olsen, der scorede for anden kamp i træk.

AGF var imellem tiden gået over til at spille 4-1-4-1 og fik ad den vej skabt nogle overtalssituationer over for FCM’s wingbacks. Det var lige ved at give udbytte, da et indlæg skabte en stor chance, men inde på selve stregen fik Tobias Anker losset bolden væk.

Stærk præstation af U17-spiller
Efterhånden sivede spændingen ud af opgøret, og FCM U19 kørte de tre point hjem. Tolv minutter før tid fik Ebedei-spilleren Jibril Abubakar debut, da han afløste en hårdtarbejdende Sebastian Buch – hos AGF kom angriberen Noah Grøn Iversen ind, men den forhenværende FCM’er formåede ikke at ændre på slutresultatet.

- En veludført kamp, hvor vi ser skarpe ud, både offensivt og defensivt. Vi havde en del hovedbrud op til kampen fordi Antonis Martis og Nicolas Madsen ikke var med (hhv. pga. eksamensforberedelser og karantæne, red.), men vi rykkede Baidoo ind centralt og han løste opgaven på bedste vis, sagde Kenneth Andersen.

Også i forsvaret var FCM U19 udfordret – Gustav Kjeldsen var ikke blevet en skade kvit, og det betød en startplads til blot 16-årige Oliver Sørensen. 02'eren gik uimponeret til sagen og leverede en rigtig god indsats, godt hjulpet af Mikkel Jakobsen og Tobias Anker, der spillede de tilstødende pladser.

Med sejren sætter FCM U19 maksimalt pres på Brøndby i U19 Ligaen. Holdet fra Vestegnen er på andenpladsen 13 point efter FCM – dog for tre kampe færre. Næste opgave for FCM U19 er hjemmekampen mod FCK, lørdag d. 13. maj kl. 13.00.

AGF U19 - FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)
31' 0-1 Uzochukwu Henry Onuoarah (oplæg Victor Torp)
38'  0-2 Mikkel Elbæk Jakobsen (oplæg Christian Tue Jensen)
62' 0-3 Oliver Olsen (oplæg Victor Torp)

FCM U19: Oliver Ottesen - Oliver Olsen, Tobias Anker, Oliver Sørensen - Victor Torp, Michael Baidoo (66' Casper Tengstedt), Mikkel Jakobsen, Uzochukwu Henry Onuoarah (81' Lucas Giessing)- Christian Tue Jensen, Sebastian Buch Jensen (78' Jibril Antala Abubakar), Aziz Essaisi

Advarsler: Tobias Anker, Christian Tue Jensen, Mads Mikkelsen (AGF), Søren Gustav Bugge Jepsen (AGF)